Kulturmelksboller

Kulturmelksboller

Lær hvordan du lager deilige og luftige buttermilk biscuits med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller brunch!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 4 2/3 kopper White Lily allsidig mel* (ikke selvhevende)
  • 1 1/2 teskje krem av tartar
  • 1 1/2 teskje natron
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp kald vegetabilsk fett (smørfett)
  • Omtrent 2 kopper godt rystet kulturmelk
  • 1 stang (1/2 kopp) pluss 1 spiseskje usaltet smør, kuttet i spiseskje-stykker og myknet til romtemperatur, pluss ytterligere 1 spiseskje smeltet smør til pensling
  • Spesialutstyr: en 3-tommers rund kjevleutskjærer; bakepapir
  • Tilbehør: sorghumsmør eller myknet vanlig smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C. Sikt sammen mel, kremortartari, natron og salt i en bolle, og bland deretter inn smør med en kakeskreller eller fingertuppene til deigen ligner grovt mel. Tilsett 1 ¾ kopp kulturmelk og rør, og tilsett opptil ¼ kopp mer, litt etter litt, om nødvendig, for å danne en myk, men ikke klissete deig. Vend ut på en lett melet overflate og kna forsiktig 10 ganger. Trykk ut deigen på den melete overflaten til en rektangel på 35 x 25 cm. Med den korte siden nærmest deg, smør toppen av to tredjedeler av deigen jevnt med 3 ss mykt smør, og la den nederste tredjedelen (den nærmest deg) være usmørt. Brett deigen i tre deler, som et brev (den usmørte nederste tredjedelen opp, og den øverste tredjedelen ned over deigen). Vend deigen 90 grader (slik at en kort side er nærmest deg) og trykk ut til en rektangel på ca. 30 x 23 cm. Smør toppen av to tredjedeler av deigen jevnt med ytterligere 3 ss mykt smør og brett igjen som et brev. Vend deigen 90 grader igjen og trykk ut til en rektangel på 30 x 23 cm. Smør toppen av to tredjedeler av deigen jevnt med de resterende 3 ss mykt smør og brett deigen en gang til som et brev. Trykk ut deigen til ca. 2,5 cm tykkelse og bruk en rund kakeskreller til å kutte ut sirkler. Plasser dem med 2,5 cm mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett. Samle sammen restene og trykk ut en gang til, deretter kuttes ut runde kaker og overføres til stekebrettet. Pensle forsiktig toppen av bollene med smeltet smør og stek midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte, ca. 20–25 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C.
  3. 3Sikt sammen mel, kremortartari, natron og salt i en bolle, og bland deretter inn smør med en kakeskreller eller fingertuppene til deigen ligner grovt mel. Tilsett 1 ¾ kopp kulturmelk og rør, og tilsett opptil ¼ kopp mer, litt etter litt, om nødvendig, for å danne en myk, men ikke klissete deig. Vend ut på en lett melet overflate og kna forsiktig 10 ganger.
  4. 4Trykk ut deigen på den melete overflaten til en rektangel på 35 x 25 cm. Med den korte siden nærmest deg, smør toppen av to tredjedeler av deigen jevnt med 3 ss mykt smør, og la den nederste tredjedelen (den nærmest deg) være usmørt. Brett deigen i tre deler, som et brev (den usmørte nederste tredjedelen opp, og den øverste tredjedelen ned over deigen).
  5. 5Vend deigen 90 grader (slik at en kort side er nærmest deg) og trykk ut til en rektangel på ca. 30 x 23 cm. Smør toppen av to tredjedeler av deigen jevnt med ytterligere 3 ss mykt smør og brett igjen som et brev.
  6. 6Vend deigen 90 grader igjen og trykk ut til en rektangel på 30 x 23 cm. Smør toppen av to tredjedeler av deigen jevnt med de resterende 3 ss mykt smør og brett deigen en gang til som et brev.
  7. 7Trykk ut deigen til ca. 2,5 cm tykkelse og bruk en rund kakeskreller til å kutte ut sirkler. Plasser dem med 2,5 cm mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett. Samle sammen restene og trykk ut en gang til, deretter kuttes ut runde kaker og overføres til stekebrettet. Pensle forsiktig toppen av bollene med smeltet smør og stek midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte, ca. 20–25 minutter.
  8. 8Kan kjøpes hos White Lily (800-264-5459; whitelily.com).
  9. 9Kan kjøpes hos White Lily (800-264-5459; whitelily.com).
  10. 10Kan kjøpes hos White Lily (800-264-5459; whitelily.com).