Kokos-tapioka med ananas, mango og lime

Kokos-tapioka med ananas, mango og lime

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull kokos tapioca med tropiske frukter som ananas, mango og lime. Perfekt for sommerdesserter eller en lett dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 480 g/2 kopper helmelk
  • 2. Én 380 g/13,5 oz boks usøtet kokosmelk
  • 3. 2 ts vaniljeekstrakt
  • 4. 80 g/1/2 kopp små perletapioka
  • 5. 1/4 ananas, skrelt, kjernet og skåret i små terninger, eller én 225 g/8 oz boks ananasbiter i egen juice, hakket i mindre biter
  • 6. Én 335 g/12 oz boks frossen eplejuicekoncentrat, tint
  • 7. Én vaniljestang
  • 8. 1/4 ts kosher salt
  • 9. Én stor eller to små mangoer, skrelt, kjernet og i terninger
  • 10. Finrevet skall og saft av 1 lime

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten kjele, bland melk, kokosmelk og vanilje, og la det småkoke over middels lav varme. Rør inn tapiocaen, skru ned varmen til lav, og kok, av og til omrørt, i omtrent 30 minutter, eller til tapiocaen er myk. Tapiocaen vil bli gjennomsiktig og vil ikke lenger ha et hvitt sentrum når den er ferdig kokt.
  2. 22. I mellomtiden, legg ananas (enten fersk eller hermetisk med juice) og eplejuicekoncentrat i en middels stor kjele, og kok opp over middels høy varme. Bruk en liten skrellkniv til å dele vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene, og ha dem i juicen.
  3. 33. Skru ned varmen til middels lav, og la juicen og frukten småkoke i 20 til 25 minutter, eller til juicen blir tykk og sirupaktig. Den vil tykne og koke litt saktere etter hvert som den reduseres. Pass på at den ikke koker over eller brenner seg; du kan måtte skru ned varmen etter hvert som den tykner. Ta kjelen av varmen, og sil ananasen ut av juicen. Legg ananasen i en bolle, og sett den i kjøleskapet til den er avkjølt.
  4. 44. Ta tapiocaen av varmen, og rør inn den reduserte juicen og saltet. Overfør tapioca-blandingen til en bolle, dekk lett med plastfolie, og sett den i kjøleskapet til den er helt avkjølt, minst 3 timer eller over natten.
  5. 55. Rett før servering, vend inn omtrent halvparten av den hakkede mangoen og limesaften i tapiocaen. Fordel puddingen jevnt i klare glass. Vend resten av mangoen inn i den reserverte hakkede ananasen. Skje frukten oppå puddingen i et jevnt lag. Pynt med litt revet limeskall. Server umiddelbart.