Hummerceviche

Hummerceviche

Lær hvordan du lager en deilig lobster ceviche, perfekt for sommerdager. En enkel oppskrift på forrett med frisk sjømat og sitrus. Perfekt for sommer og fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 levende hummer (1 ½ til 2 pund)
  • 3 sitroner, presset
  • 3 lime, presset
  • 1 appelsin, presset
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 1 jalapeño, hakket
  • ½ agurk, hakket
  • ¼ kopp ruccola, hakket
  • ¼ rød løk, hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 hoder radicchio, delt i fire
  • 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele med kokende vann, kok hummerne i 6 minutter. Kjøttet skal ikke være helt kokt, bare omtrent 75 prosent ferdig. Avkjøl og fjern kjøttet fra halene. Skjær i terninger på ca. 2,5 cm. Sett til side resten av hummerkjøttet til senere bruk. Bland halekjøttet med sitrusjuicen og sett i kjøleskapet i 1 time.
  2. 2Tilsett selleri, jalapeño, agurk, ruccola og løk i hummerblandingen, og la det stå i ytterligere 30 minutter.
  3. 3Varm opp oljen i en grillpanne over middels høy varme. Grill radicchioen til den akkurat blir myk, ca. 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt. Skjær radicchioen i grove bånd.
  4. 4For å servere, legg en seng av radicchio på tallerkenen og legg cevichen rett oppå.