
S'mores-puddingpai
oppskrift på s'mores pudding pie - en deilig og enkel dessert med smak av s'mores, perfekt for sommerfesten eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper knuste grahamkjeks (ca. 10 kjeks)
- 7 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 2 kopper helmelk
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp sukker
- 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- En klype salt
- 1/4 kopp maisstivelse
- 115 gram bittersøt sjokolade, finhakket
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 10 store marshmallows, delt på diagonalen
Fremgangsmåte
- 1For bunnen: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2Knus grahamkjeksene for hånd og ha dem i en bolle med en food processor utstyrt med stålblad. Kjør til de er finmalt. Tilsett smør og sukker, og puls til blandingen ser ut som våt sand.
- 3Overfør grahamkjeksblandingen til en 23 cm stor paiform, og bruk hendene til å presse den ut til en jevn bunn. Bør være jevnt fordelt rundt hele formen. Stek til bunnen er sprø og begynner å bli brun, ca. 15 minutter. La den avkjøle helt før fylling.
- 4For puddingen: Tilsett melk, fløte og sukker i en middels stor, tykkbunnet kjele, og visp inn maisstivelse. Deretter tilsetter du kakaopulver og salt, og visper godt. La blandingen småkoke over middels varme, og visp kontinuerlig til puddingen tykner, ca. 2 minutter. Ta av varmen og visp inn den bittersøte sjokoladen og vaniljen.
- 5Hell puddingen i den avkjølte paibunnen, og dekk overflaten med plastfolie eller bakepapir for å forhindre at det dannes skinn. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer for å la puddingen stivne.
- 6Rett før servering: Forvarm grillen (broileren). Topp puddingen med store marshmallows, og sørg for at hele overflaten er dekket. Flytt paien til et stekebrett. Grill marshmallowsen 10 cm under grillen til de er gyldne og brune, ca. 2–3 minutter. Følg nøye med, det går fort! Alternativt kan du bruke en kjøkkentang for å brune marshmallow-toppingen. Server umiddelbart.




