Sjokoladepudding

Sjokoladepudding

Lær hvordan du lager kremet og smakfull sjokoladepudding med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 store eggeplommer
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 4. 3 kopper helmelk
  • 5. 150 gram bittersøt eller semisøt sjokolade, hakket
  • 6. En klype salt
  • 7. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 8. 1 kopp kremfløte
  • 9. 1 spiseskje sukker
  • 10. 1/4 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag puddingen: Visp eggeplommene, sukkeret og maisstivelsen i en stor bolle.
  2. 22. Bland melk, sjokolade og salt i en kjele over middels varme, og rør til sjokoladen smelter. Hell gradvis den varme sjokolademelken i eggeblandingen under konstant visping. Hell blandingen tilbake i kjelen og rør til den tykner, ca. 12 til 15 minutter. Ta av varmen og rør inn vaniljen. Fordel deretter i 6 til 8 dessertkopper eller -skåler. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til puddingen har stivnet, ca. 2 timer.
  3. 33. I mellomtiden lager du kanelkremen: Pisk fløten med sukkeret i en bolle til den akkurat danner myke topper; vend inn kanelen. Server sammen med puddingen.
  4. 44. Fotograf: Con Paulos