Minestrone

Minestrone

Lær hvordan du lager en deilig og næringsrik minestrone. En tradisjonell italiensk grønnsakssuppe perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje basilikum
  • 4 skiver bacon, grovhakket
  • 1 teskje timian
  • 3/4 kopp hakket løk
  • 6 kopper kyllingkraft
  • 2 stilker selleri, skivet
  • 2 kopper hakkede hermetiske tomater
  • 3 gulrøtter, skivet
  • 1 kopp hakkede grønne bønner
  • 2 poteter, skrellet og terninger
  • 1 kopp små pasta-skjell
  • 1 laurbærblad
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor gryte og stek bacon til det er sprøtt. Rør inn løk og selleri og kok til det er mørt. Tilsett gulrøtter, laurbærblad, basilikum og oregano, og vend det godt inn. Hell i kyllingkraft og tomater, og la det småkoke. Kok i 15 minutter til potetene er møre. Rør inn grønne bønner og skjellpasta. Kok i 6–8 minutter, eller til pastaen er al dente. Smak til med salt og pepper.