
15-minutters kylling-, ris- og druesalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull kylling-, ris- og druesalat på bare 15 minutter. Perfekt for en rask og sunn lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper ferdigkokt, frossen, forhåndskokt eller rester av brun ris
- 2. 1/2 kopp gresk yoghurt med 2 prosent fett
- 3. 2 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1 teskje sitronskall, pluss 2 spiseskjeer sitronsaft
- 5. 1 spiseskje majones
- 6. 1 liten sjalottløk, grovhakket
- 7. 1 liten hvitløksfedd, grovhakket
- 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 9. 1/2 kopp valnøttbiter
- 10. 1/2 rotisseriekylling, skinn fjernet og kjøttet revet (ca. 3 kopper)
- 11. 2 kopper små, uten kjerner, røde druer
- 12. 1/2 kopp løst pakket flatbladpersilleblader
- 13. 4 kopper løst pakket babyspinat
Fremgangsmåte
- 11. Legg den frosne risen i en middels stor glassbolle, og bruk en gaffel til å bryte opp risen. Dekk den med et fuktig kjøkkenpapir direkte over risen, og varm den i mikrobølgeovnen til den er gjennomvarm og myk, ca. 2–3 minutter.
- 22. I mellomtiden, kjør yoghurt, olje, sitronskall og -saft, majones, sjalottløk, hvitløk, 1 ½ teskje salt og et par kverner pepper i en liten food processor eller blender til det er jevnt. Rist valnøttene i en liten stekepanne over middels varme til de dufter godt og begynner å bli lett brune, ca. 2 minutter.
- 33. Bland kylling, druer, persille og spinat i en stor bolle, og vend inn halvparten av dressingen. Tilsett den varme risen og de ristede valnøttene, vend forsiktig igjen og server med resten av dressingen.