
Bønner- og grønnsaksalat
Oppdag hvordan du lager en frisk og næringsrik beans-n-greens salat. Perfekt for en lett lunsj eller sunn middag, med enkle ingredienser og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hode escarole, hakket
- 1 hode grønn eller rød salat, hakket
- 1 (425 g) boks cannellini-bønner, drenert
- 1/2 rød løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg grønnsakene på et stort fat eller i en salatbolle. Topp med bønner og rødløk.
- 2I en liten bolle, bland hvitløk, sukker og eddik. Visp inn oljen. Hell dressingen jevnt over salaten. Dressingen kan også lages i blender eller food processor. Krydre salaten med salt og pepper, og server.



