Bønner- og grønnsaksalat

Bønner- og grønnsaksalat

Oppdag hvordan du lager en frisk og næringsrik beans-n-greens salat. Perfekt for en lett lunsj eller sunn middag, med enkle ingredienser og rask tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hode escarole, hakket
  • 1 hode grønn eller rød salat, hakket
  • 1 (425 g) boks cannellini-bønner, drenert
  • 1/2 rød løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg grønnsakene på et stort fat eller i en salatbolle. Topp med bønner og rødløk.
  2. 2I en liten bolle, bland hvitløk, sukker og eddik. Visp inn oljen. Hell dressingen jevnt over salaten. Dressingen kan også lages i blender eller food processor. Krydre salaten med salt og pepper, og server.