
Pølsestappede sopp
Lær hvordan du lager deilige sopp fylt med pølser. En enkel oppskrift perfekt som forrett eller snacks, klar på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 16 ekstra store hvite sopp
- 5 spiseskjeer god olivenolje, delt
- 2 1/2 spiseskjeer Marsala-vin eller medium sherry
- 3/4 pund søt italiensk pølse, fjernet fra skinnet
- 6 vårløk, hvite og grønne deler, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2/3 kopp panko-krum
- 5 unser mascarponeost, helst fra Italia
- 1/3 kopp ferskrevet Parmesan
- 2 1/2 spiseskjeer finhakket fersk persille
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 3Fjern stilkene fra soppen og hakk dem fint. Sett til side. Plasser sopphattene i en grunn skål og vend dem med 3 spiseskjeer olivenolje og Marsala. Sett til side.
- 4Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett pølsen og smuldre den med baksiden av en tresleiv. Kok pølsen i 8 til 10 minutter, rør jevnlig, til den er helt brunet. Tilsett de hakkede soppstilkene og kok i ytterligere 3 minutter. Rør inn vårløk og hvitløk og kok i 2 til 3 minutter, rør av og til. Tilsett panko-krummene og rør godt slik at de blander seg jevnt med resten av ingrediensene. Til slutt, vend inn mascarpone og fortsett å koke til mascarponen har smeltet og gjort pølsestuffingen kremete. Ta av varmen og rør inn parmesan, persille, salt og pepper etter smak. La det avkjøle litt.
- 5Fyll hver sopp rikelig med pølsestuffingen. Plasser soppen i en ildfast form som er stor nok til å romme alle sopphattene i ett lag. Stek i 50 minutter, til fyllet er gyllent og sprøtt.



