Pølsestappede sopp

Pølsestappede sopp

Lær hvordan du lager deilige sopp fylt med pølser. En enkel oppskrift perfekt som forrett eller snacks, klar på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 16 ekstra store hvite sopp
  • 5 spiseskjeer god olivenolje, delt
  • 2 1/2 spiseskjeer Marsala-vin eller medium sherry
  • 3/4 pund søt italiensk pølse, fjernet fra skinnet
  • 6 vårløk, hvite og grønne deler, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2/3 kopp panko-krum
  • 5 unser mascarponeost, helst fra Italia
  • 1/3 kopp ferskrevet Parmesan
  • 2 1/2 spiseskjeer finhakket fersk persille
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  3. 3Fjern stilkene fra soppen og hakk dem fint. Sett til side. Plasser sopphattene i en grunn skål og vend dem med 3 spiseskjeer olivenolje og Marsala. Sett til side.
  4. 4Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett pølsen og smuldre den med baksiden av en tresleiv. Kok pølsen i 8 til 10 minutter, rør jevnlig, til den er helt brunet. Tilsett de hakkede soppstilkene og kok i ytterligere 3 minutter. Rør inn vårløk og hvitløk og kok i 2 til 3 minutter, rør av og til. Tilsett panko-krummene og rør godt slik at de blander seg jevnt med resten av ingrediensene. Til slutt, vend inn mascarpone og fortsett å koke til mascarponen har smeltet og gjort pølsestuffingen kremete. Ta av varmen og rør inn parmesan, persille, salt og pepper etter smak. La det avkjøle litt.
  5. 5Fyll hver sopp rikelig med pølsestuffingen. Plasser soppen i en ildfast form som er stor nok til å romme alle sopphattene i ett lag. Stek i 50 minutter, til fyllet er gyllent og sprøtt.