Beetepuré
Lær hvordan du lager en deilig og sunn beet puree med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør eller base i ulike retter. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund ferske rødbeter (uten bladverk), skrelt og delt i 1/2 tommers tykke båter
- 2. 2 fedd hvitløk, tynne skiver
- 3. 1 (1 tomme) stykke fersk ingefærrot, skrelt og tynne skiver
- 4. 1 1/2 teskje malt koriander
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1 spiseskje olivenolje
- 7. 3/4 teskje finrevet appelsinskall
- 8. 3 spiseskjeer appelsinjuice
- 9. 1 spiseskje eplecidereddik
- 10. 2 spiseskjeer smør, i biter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. Legg et stort stykke aluminiumsfolie på et stekebrett med kant. Fordel rødbetene på stekebrettet sammen med hvitløk og ingefær. Strø over koriander og salt, og drypp med olje. Dekk med et annet stykke aluminiumsfolie og forsegle kantene for å danne en pakke.
- 33. Stek til rødbetene er møre nok til å kunne stikkes med en kniv, ca. 30 minutter. Ta ut av ovnen og la rødbetene dampe i foliepakken i 10 minutter. Fjern pakken og overfør rødbeter, hvitløk, ingefær og eventuelle safter til en food processor. Kjør til en jevn puré med skall, saft og eddik, nesten glatt med bare små klumper. Tilsett smør og kjør til det er godt blandet.



