
Tortellinisalat med soltørkede tomater og balsamico
oppskrift på en smakfull tortellini salat med soltørkede tomater og balsamico. perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 store røde paprikaer
- 2. 450 gram fersk eller frossen tortellini med ost
- 3. 4 vårløk (grønn løk), kun den hvite og milde grønne delen
- 4. 2 fedd hvitløk, delt i fire
- 5. 4 til 6 soltørkede tomater, oljebasert eller bløtlagt i vann hvis dehydrert, eller 2 spiseskjeer tomatpuré
- 6. 1 bunt fersk basilikum (ca. 170 gram), bløtlagt, skylt grundig, og plukket av stilkene (sett til side omtrent et halvt dusin kvister fra toppen av stilken til pynt)
- 7. 1/8 kopp balsamicoeddik
- 8. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 9. Salt
- 10. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 22. Kok opp en kjele med saltet vann til tortellini. Legg paprikaene i en ildfast form og stek dem i den forvarmede ovnen, og sjekk hver 15. minutt. Vend dem med tang til skinnet er fullt rynket og svartbrent. Mens paprikaene stekes, kok opp tortellini til den er al dente, sil av vannet og sett til side for å avkjøle. Legg de svarte paprikaene i en bolle med et par centimeter iskaldt vann. Når de er avkjølt, kan du bruke fingrene til raskt å skrelle av skinnet mens de er i vannet. Overfør paprikaene til en tallerken, fjern eventuelle rester av det svarte skinnet, skjær dem opp, fjern stilk og frø, og julienne dem. Sett til side.
- 33. Gjennom åpningen i en kjørende blender, tilsett vårløk, hvitløksfedd, soltørkede tomater og 1/2 kopp ferske basilikumblader (pakket), og spar resten av basilikumen. Tilsett eddik og kjør til en pasta dannes. La blenderen gå videre, og hell i en jevn strøm med olivenolje slik at blandingen emulgerer. Smak til med salt og pepper.
- 44. Julienne resten av basilikumen (unntatt kvistene til pynt). Vend inn i tortellini, juliennede røde paprikaer og dressingen. Overfør til serveringsfat og pynt med de reserverte basilikumkvistene. Kan serveres ved romtemperatur eller avkjølt.



