
Avokado- og lime-suppe med chipotle-chili
oppskrift på en frisk og kremet avocado-lime suppe med et hint av chipotle chili, perfekt som forrett eller lett måltid på varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 modne avokadoer, i terninger
- 2/3 kopp hakket rødløk
- 2 store hvitløksfedd, hakket
- 2 teskjeer hakket hermetisk chipotle-chili i adobosaus
- 3/4 teskje salt
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 2 1/2 kopper fettfri naturell yoghurt
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 3 spiseskjeer fersk limesaft
- 4 tortillachips med lime-smak (eller vanlige)
- 1/4 kopp ferdigkjøpt salsa
Fremgangsmåte
- 1Puls avokado, løk, hvitløk, chili, salt og spisskummen i en foodprocessor til det er most. Tilsett yoghurt og koriander; puls til det er godt blandet. Overfør avokadoblandingen til en bolle. Rør inn 1/2 kopp isvann og limesaft. (Tynn ut med mer vann, hvis ønskelig.) Dekk til og sett i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 1 time. Fordel suppen i 4 skåler; pynt med chips og salsa før servering.
- 2Puls avokado, løk, hvitløk, chili, salt og spisskummen i en foodprocessor til det er most. Tilsett yoghurt og koriander; puls til det er godt blandet. Overfør avokadoblandingen til en bolle. Rør inn 1/2 kopp isvann og limesaft. (Tynn ut med mer vann, hvis ønskelig.) Dekk til og sett i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 1 time. Fordel suppen i 4 skåler; pynt med chips og salsa før servering.





