
Hjemmelaget vaffelpastei
oppskrift på hjemmelaget toast pastry. perfekt som frokost eller snacks, enkel å lage, med deilige smaker og sprø tekstur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp blåbær- eller jordbærsyltetøy
- 1 spiseskje maisstivelse blandet med 1 spiseskje kaldt vann
- 2 ark butterdeig, tint
- 1 kopp melis
- 1 til 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- Farget sukker, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2I en liten kjele, kok opp syltetøy og maisstivelsesblanding over middels varme. Reduser varmen og la det småkoke under omrøring i 3 til 4 minutter. Sett til side og la det avkjøle til romtemperatur.
- 3Legg ett ark med butterdeig på et skjærebrett og del det i 4 like brede striper. Legg en toppet teskje med avkjølt syltetøy i midten av den øvre delen av deigen, og brett den nedre delen over. Forsegl kantene med litt vann og trykk til med en gaffel. Plasser bakstene på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med det andre arket. Stek til de er gylne, ca. 8 til 10 minutter. Ta bakstene ut av ovnen og la dem avkjøle helt.
- 4I en liten bolle, bland melis og visp inn 1/2 spiseskje sitronsaft av gangen til du får en tykk glasur. Drypp glasuren over bakstene og strø over farget sukker, hvis ønskelig. La glasuren sette seg i ca. 30 minutter. Nyt dem ved romtemperatur.