Pan Perdu med hvit trøffel

Pan Perdu med hvit trøffel

Oppdag hvordan du lager pan perdu med hvit trøffel – en elegant dessert som kombinerer myk fransk brød med aromatisk hvit trøffel. Perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1,1 unser gjær
  • 8,8 unser brødmel (ca. 1 1/3 kopper)
  • 8,8 unser hvetemel (ca. 1 1/3 kopper)
  • 1 kopp sukker, pluss 6 spiseskjeer
  • 2 teskjeer salt
  • 6 store egg
  • 3 staver usaltet smør, romtemperert, pluss ekstra til å steke toast
  • 1 kopp melk
  • 1 1/2 kopper fløteblanding (half-and-half)
  • Honning, til å steke toast
  • 2/3 kopp portvin
  • 3 1/4 kopper sangria
  • 2 vaniljestenger, delt og frøene skrapet ut
  • 0,2 unser pektin
  • 1/2 pund fiken, kuttet av bunnen
  • Trøffelspåner, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For briocheen: I en stålbolle med visp- eller kroktilkobling, tilsett gjær. Ha melet oppå, deretter 5 spiseskjeer sukker og salt. Pisk lett sammen 4 egg og tilsett i bollen, og bland til deigen samler seg og blir elastisk. Tilsett smøret og bland til deigen slår mot sidene av bollen. Pakk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten. Rull ut til en enkel avlang form og legg i en brødform. Hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  3. 3Stek brødet til det er gyldent og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 minutter til 1 time.
  4. 4For fransk toast-deigen: I en middels kjele, tilsett melk, fløte og 1/2 kopp sukker, og kok opp på middels-lav varme. I en stor bolle, visp sammen de resterende 2 eggene og 1/2 kopp sukker. Når melkeblandingen småkoker, visp litt av den varme melkeblandingen inn i eggene for å temperere dem. Mens du visper kontinuerlig, hell resten av melkeblandingen i eggene. Sett bollen i en isbad for å avkjøle.
  5. 5I en stor stekepanne, varm opp litt smør og litt honning på middels varme. Skjær briocheen i serveringsskiver. Dypp skivene i eggeblandingen og stek i smør og honning til de er gyldne på begge sider.
  6. 6For portvinsdampede fiken: I en middels kjele, kombiner portvin, sangria, vaniljebønner og frø, og la det småkoke på middels-lav varme. I en liten bolle, bland 1 spiseskje sukker med pektin og tilsett i det kokende væsken. Kok i 5 minutter for å aktivere pektinet og tykne sausen. Legg fiken i en stor bolle og hell portvinsblandingen over, og la det trekke i minst 24 timer i kjøleskapet.
  7. 7For servering, legg 2 fiken på hver tallerken og drypp over fiken-sausen. Plasser skiver av kokt brioche på siden og pynt med trøffelflak.