Glutenfrie sukker-glaserte smultringer

Glutenfrie sukker-glaserte smultringer

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie doughnuts med sukker-glasur. En enkel oppskrift som passer for alle som vil unngå gluten, perfekt til helgen eller til fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 520 gram glutenfritt påremel, oppskrift følger, pluss mer om nødvendig
  • 2. 1/2 teskje psyllium husk
  • 3. 1 spiseskje instantgjær
  • 4. 210 gram helmelk (ca. ¾ kopp)
  • 5. 1/3 kopp cane-sukker
  • 6. 2 teskjeer kosher salt
  • 7. 2 store egg, romtempererte
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. 60 gram (4 ss) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger, romtemperert, pluss mer til å smøre bollen
  • 10. Ren olivenolje, til steking (du kan også bruke raps- eller safflorolje)
  • 11. 1/4 kopp helmelk
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 2 kopper melis
  • 14. 400 gram hvit ris-mel
  • 15. 300 gram tapiokamel
  • 16. 150 gram maisstivelse
  • 17. 100 gram millet
  • 18. 50 gram melkepulver

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk de tørre ingrediensene: Ha melet, psyllium og gjær i bollen til en kjøkkenmaskin. Pisk dem sammen på lav hastighet for å luftige melet.
  2. 22. Varm opp melken: Sett en liten kjele på lav varme. Hell i melken og varm til den er akkurat lun (75 grader Fahrenheit hvis du bruker et termometer). Slå av varmen.
  3. 33. Lag donutsene: Med kjøkkenmaskinen i gang på lav hastighet, tilsett sukker, salt og den varme melken i melet.
  4. 44. Med maskinen fortsatt i gang på lav hastighet, tilsett ett egg om gangen til alle eggene er fullt innarbeidet i røren. Drypp i vaniljeekstrakten. Skrap ned røren fra sidene av bollen. Kjør maskinen til røren er luftig og lett, ca. 5 minutter.
  5. 55. Tilsett smøret: Skrap ned sidene av bollen igjen. Med maskinen i gang på lav hastighet, tilsett smøret, ett terningstykke om gangen, til det er fullt innarbeidet i røren.
  6. 66. På dette tidspunktet skal deigen samle seg rundt paddlebladet på kjøkkenmaskinen og forsiktig gli av når du slår av maskinen. Hvis den føles for våt, tilsett litt mer mel. Legg deigen ut på en lett smurt overflate. Vann hendene lett.
  7. 77. Form deigen forsiktig, som vil være klissete. Ikke bekymre deg. Derfor vanner du hendene. Form deigen forsiktig til en stor ball, ved å strekke og dra i den så mye du kan. Lag en søm med kantene av deigen. Legg deigen med sømmen ned i en smurt bolle. Dekk bollen med plastfolie og la den hvile på et varmt sted i kjøkkenet i 1 time.
  8. 88. Kjevle ut deigen: Med våte hender, samle deigen og legg den på et lett smurt stykke bakepapir. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til den er nesten i kantene av bakepapiret. (Husk å gå sakte. Dette vil ikke føles som glutendeig.) Deigen skal være ca. 2,5 cm tykk. Legg bakepapiret på et stekebrett og sett det i fryseren i 10 minutter.
  9. 99. Stikk ut donutsene: Bruk en 7,5 cm rund utstikker (eller en kjeksutstikker eller en tom hermetikkboks hvis det er det du har), og stikk ut 8 runde former. Lag hull i midten med en mindre utstikker. (Du kan også bruke fingeren.) Sett dem til side på et stykke bakepapir.
  10. 1010. Du kan kjevle ut resten av deigen og stikke ut flere donuts, hvis du ønsker det. De vil ikke være like lette som den første batchen, men de er fortsatt donuts!
  11. 1111. La donutsene hvile mens du forbereder oljen.
  12. 1212. Varm opp oljen: Sett en stor gryte (en nederlandsk ovn) på middels høy varme. Hell i nok olje til å fylle gryten en tredjedel. Varm oljen til 175 grader Celsius.
  13. 1313. Stek donutsene: Bruk en hullsleiv og senk forsiktig en donut ned i den varme oljen. Legg i tre til.
  14. 1414. Stek donutsene i 30 sekunder på den ene siden, deretter 45 sekunder på den andre siden, og så ytterligere 30 til 45 sekunder på den første siden igjen, til donutsene er dyp gyldne.
  15. 1515. Ta donutsene ut og legg dem på en rist over et stekebrett. Stek de resterende donutsene på samme måte.
  16. 1616. Lag glasuren: Pisk sammen melk og vaniljeekstrakt i en middels stor bolle. Fortsett å piske mens du tilsetter melis. Pisk til alle klumpene av melis er blandet inn og glasuren er glatt.
  17. 1717. Dypp de varme donutsene i melisglasuren og legg dem tilbake på avkjølingsristen.
  18. 1818. Spis umiddelbart. Donuts er best samme dag de er laget, og de er best innen en time etter at de er laget.
  19. 1919. Hell all melet og melispulveret i en stor beholder. (Restauranter selger store plastbeholdere som passer godt til dette formålet. Du kan også bruke et stort glasskrus.) Rist og rist kraftig til alt melet har blitt en jevn farge.