Croque Madame
lær hvordan du lager croque madame, en deilig fransk smørbrød med ost, skinke og speilegg. en perfekt frokost eller lunsj for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 4 spiseskjeer smør, delt
- 1 rund spiseskje allsidig mel
- 1 kopp melk
- Salt og pepper
- 1/8 teskje ferskrevet muskatnøtt, vurder etter eget skjønn
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 2 skiver hvitt brød
- 2 store egg
- 4 skiver påleggschampignon
- 4 skiver påleggssviss
- Hakkede persilleblader, gressløk eller timianblader, til pynt – velg fra det du har tilgjengelig
Fremgangsmåte
- 1Sett en liten sauspanne over middels lav varme og smelt 2 spiseskjeer smør i den. Visp inn en rund spiseskje mel og kok i omtrent ett minutt. Visp inn melk og la det koke opp, deretter senk varmen til lav. Krydre sausen med salt, pepper, muskatnøtt og Dijon-sennep. Når sausen dekker baksiden av en skje, slår du av varmen.
- 2Varm opp 1 spiseskje smør i hver av to mellomstore non-stick stekepanner, begge over middels lav varme. Når smøret har smeltet, legg i to store egg i den første pannen, og pass på at eggehvitene holdes adskilt. I den andre pannen legger du to skiver brød og rister lett på den første siden, deretter snur du brødet. Topp det snudde brødet rikelig med saus og legg på to skiver skinke og sveitserost på hver skive brød. Bruk en stekespade til å flytte eggene opp på de åpne smørbrødene. Dekk pannen med aluminiumsfolie og slå av varmen. La pannen stå i 5 minutter for å smelte osten og la sausen og eggene sette seg.
- 3Topp smørbrødene med hakkede urter eller urtene du foretrekker, og server. Skje over eventuelt resterende saus på eggene før du pynter.