
Penne med Garrotxa-ost, Serranoskinke og soltørkede tomater
Lær hvordan du lager en smakfull rett med penne pasta, garrotxa-ost, serranoskinke og soltørkede tomater. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser penne
- 1 pund Garrotxa-ost, revet
- 1/4 kopp melk
- 1/2 kopp crème fraîche
- 1 spiseskje smør
- 1/2 teskje nykvernet hvit pepper
- 1/3 kopp hakkede soltørkede tomater
- 6 unser serranoskinke, revet i grove biter for hånd
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375°F.
- 2Kok pastaen i saltet, kokende vann til den er al dente. Sil av vannet i en sil. Sett til side.
- 3I en kjele, bland ost, melk, crème fraîche og smør. Kok opp på middels lav varme til osten er nesten helt smeltet og du har en kremet saus. For å unngå at ostesausen skiller seg, fjern den fra varmen før osten er helt smeltet. Krydre med pepper, og smak til med mer hvis du ønsker det.
- 4I en liten, smurt ildfast form, vend pastaen sammen med soltørkede tomater og Serranoskinke. Hell sausen over pastaen, og rør forsiktig sammen til alt er godt blandet. Stek i 15 til 20 minutter, til toppen er gyllenbrun og det bobler rundt kantene. Server umiddelbart.