Penne med Garrotxa-ost, Serranoskinke og soltørkede tomater

Penne med Garrotxa-ost, Serranoskinke og soltørkede tomater

Lær hvordan du lager en smakfull rett med penne pasta, garrotxa-ost, serranoskinke og soltørkede tomater. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser penne
  • 1 pund Garrotxa-ost, revet
  • 1/4 kopp melk
  • 1/2 kopp crème fraîche
  • 1 spiseskje smør
  • 1/2 teskje nykvernet hvit pepper
  • 1/3 kopp hakkede soltørkede tomater
  • 6 unser serranoskinke, revet i grove biter for hånd

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375°F.
  2. 2Kok pastaen i saltet, kokende vann til den er al dente. Sil av vannet i en sil. Sett til side.
  3. 3I en kjele, bland ost, melk, crème fraîche og smør. Kok opp på middels lav varme til osten er nesten helt smeltet og du har en kremet saus. For å unngå at ostesausen skiller seg, fjern den fra varmen før osten er helt smeltet. Krydre med pepper, og smak til med mer hvis du ønsker det.
  4. 4I en liten, smurt ildfast form, vend pastaen sammen med soltørkede tomater og Serranoskinke. Hell sausen over pastaen, og rør forsiktig sammen til alt er godt blandet. Stek i 15 til 20 minutter, til toppen er gyllenbrun og det bobler rundt kantene. Server umiddelbart.