Hele fisker med saltkruste
Lær hvordan du lager en deilig saltet hel fisk med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middagsopplevelse. Enkel å følge, med tips og triks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 eggehviter
- 2 kopper havsalt
- 2 kopper hvetemel
- 3 spiseskjeer hakket italiensk persille, delt
- 1/2 kopp vann
- 1 fersk hel hvitfisk på ca. 2 1/2 pund, for eksempel stripet bass
- 2 spiseskjeer juliennede soltørkede tomater
- 1 spiseskje hakkede kalamataoliven
- 2 spiseskjeer hakkede artisjokkhjerter
- 2 skiver sitron, delt i to, pluss flere til pynt
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett, trimmet slik at det stikker ca. 8 cm ut rundt hele fisken.
- 2I en middels stor bolle, bland eggehvitene, havsalt, mel, 2 spiseskjeer persille og 1/2 kopp vann. Bland med hendene til en tykk pasta dannes.
- 3Fyll fiskehulen med soltørkede tomater, oliven, artisjokkhjerter og sitronskiver. Gni utsiden av fisken med hvitløk, og strø deretter over resten av persillen og nykvernet svart pepper.
- 4Legg fisken på bakepapiret på stekebrettet. Fordel saltpastaen jevnt over hele fisken. Trykk blandingen godt ned mot bakepapiret, og vær forsiktig så du ikke sprekker fisken.
- 5Stek fisken til skorpen er gyllenbrun og veldig fast, ca. 18 til 20 minutter.
- 6Skyv bakepapiret med fisken over på et serveringsfat eller skjærebrett, og bruk håndtaket på en stor kniv til å knekke skorpen. Skyv en skje under den øverste fileten, over ryggraden, og løft den opp på et serveringsfat. Vend den og gjenta prosessen. Pynt med sitronskiver og server umiddelbart.