Hele fisker med saltkruste

Hele fisker med saltkruste

Lær hvordan du lager en deilig saltet hel fisk med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middagsopplevelse. Enkel å følge, med tips og triks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 eggehviter
  • 2 kopper havsalt
  • 2 kopper hvetemel
  • 3 spiseskjeer hakket italiensk persille, delt
  • 1/2 kopp vann
  • 1 fersk hel hvitfisk på ca. 2 1/2 pund, for eksempel stripet bass
  • 2 spiseskjeer juliennede soltørkede tomater
  • 1 spiseskje hakkede kalamataoliven
  • 2 spiseskjeer hakkede artisjokkhjerter
  • 2 skiver sitron, delt i to, pluss flere til pynt
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett, trimmet slik at det stikker ca. 8 cm ut rundt hele fisken.
  2. 2I en middels stor bolle, bland eggehvitene, havsalt, mel, 2 spiseskjeer persille og 1/2 kopp vann. Bland med hendene til en tykk pasta dannes.
  3. 3Fyll fiskehulen med soltørkede tomater, oliven, artisjokkhjerter og sitronskiver. Gni utsiden av fisken med hvitløk, og strø deretter over resten av persillen og nykvernet svart pepper.
  4. 4Legg fisken på bakepapiret på stekebrettet. Fordel saltpastaen jevnt over hele fisken. Trykk blandingen godt ned mot bakepapiret, og vær forsiktig så du ikke sprekker fisken.
  5. 5Stek fisken til skorpen er gyllenbrun og veldig fast, ca. 18 til 20 minutter.
  6. 6Skyv bakepapiret med fisken over på et serveringsfat eller skjærebrett, og bruk håndtaket på en stor kniv til å knekke skorpen. Skyv en skje under den øverste fileten, over ryggraden, og løft den opp på et serveringsfat. Vend den og gjenta prosessen. Pynt med sitronskiver og server umiddelbart.