Pasta med squash og skinke

Pasta med squash og skinke

oppskrift på pasta med zucchini og skinke. en rask og smakfull rett som passer til hverdagen eller helgen. perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 10 unser gemelli- eller cavatelli-pasta
  • 1 middels stor zucchini
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, tynne skiver
  • En klype rød pepperflak
  • 2 middels store tomater, kuttet i biter
  • 1/4 pund tynne skiver av Black Forest-skinke, kuttet i strimler
  • Nykvernet pepper
  • 1/3 kopp smuldret geitost eller fetaost
  • 3 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 6 ferske mynteblader, revet

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og spar 1 kopp av kokevannet.
  2. 2Trim zucchinin, og riv den grovt i en sil som står i vasken. Vend zucchinin med 1/4 teskje salt og la den stå i 10 minutter.
  3. 3I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk, rød pepperflak og 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til hvitløken er gyllen, ca. 3–4 minutter. Tilsett tomatene og kok til de er lett myke, ca. 3–4 minutter. Klem ut overflødig fuktighet av zucchinin, og tilsett den i pannen. Ha i pastaen, skinken og det reserverte kokevannet, og vend det forsiktig sammen til det er gjennomvarmt, ca. 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen og vend inn ost, persille og mynte.
  4. 4Fotografier av Antonis Achilleos