
Pizza Margherita
Lær hvordan du lager en autentisk pizza margherita hjemme. Enkel oppskrift med få ingredienser, perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3/4 kopp varmt vann (105-115°F)
- 2 1/2 ts (1 pakke) tørrgjær
- 1 ts honning
- 1 1/3 kopper brødmel
- 1 kopp semuljemel
- 1/4 ts salt
- Vegetabilsk olje til å smøre med
- Maismel til å drysse (valgfritt)
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ss hakket fersk basilikum
- 1 ts hakket fersk oregano
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- Nykvernet pepper
- 1 kopp tomatpuré
- 4 plommetomater (Roma), skivet
- 120 g mozzarella med lavt fettinnhold, tynne skiver
- 1/4 kopp revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, gjær og honning i en stor bolle. Rør inn så mye av brødmelet at du får en røre med omtrent samme konsistens som kulturmelk. Dekk til og la den heve på et lunt sted til overflaten er puffete, ca. 1 time. Tilsett resten av brødmelet, semolinamelet og saltet. Elt deigen i en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok på middels hastighet, eller for hånd, til deigen er glatt, smidig og elastisk, ca. 4 minutter med maskinen eller 10 minutter for hånd. Gni deigen lett inn med olje, legg den i en ren bolle og dekk med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 ½ time. Slå ned deigen ved å presse den ned med knyttneven for å få ut lufta, og del den i 4 like deler for individuelle pizzaer, eller la den være hel for en stor pizza. Form deigen til jevne baller, dekk til og la den heve igjen til den er doblet i størrelse, 45–60 minutter. Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Smør en 40 cm (16 tommer) stor pizzastein eller et stort bakepapir med vegetabilsk olje eller strø med maisenna. På en lett melet overflate, kjevle ut og strekk ut ballene av deig til en jevn tykkelse på ca. 0,6 cm (1/4 tomme). Hvis deigen ikke har slappet av ordentlig, kan den trekke seg tilbake når du strekker den; å spinne og strekke samtidig vil hjelpe. (Dette kan gjøres flatt på en arbeidsflate eller ved å spinne og kaste deigen i luften, for så å fange den på bakkantene av hendene. Unngå å rive i deigen eller lage veldig tynne områder.) Overfør deigen til den forberedte steinen eller bakepapiret. For fyllet, bland sammen olivenolje, basilikum, oregano, hvitløk og pepper etter smak. Fordel dette jevnt over pizzadeigen. Fordel deretter tomatpuréen jevnt over, og topp med skiver av tomater og mozzarella. Strø over parmesan. Stek til deigen er gyllenbrun og fyllet er veldig varmt, ca. 20–30 minutter for én stor pizza, eller 10–12 minutter for individuelle pizzaer. Skjær i båter og server umiddelbart, eller la den avkjøle i 5–10 minutter og server varm.
- 2Bland vann, gjær og honning i en stor bolle. Rør inn så mye av brødmelet at du får en røre med omtrent samme konsistens som kulturmelk. Dekk til og la den heve på et lunt sted til overflaten er puffete, ca. 1 time.
- 3Tilsett resten av brødmelet, semolinamelet og saltet. Elt deigen i en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok på middels hastighet, eller for hånd, til deigen er glatt, smidig og elastisk, ca. 4 minutter med maskinen eller 10 minutter for hånd. Gni deigen lett inn med olje, legg den i en ren bolle og dekk med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 ½ time.
- 4Slå ned deigen ved å presse den ned med knyttneven for å få ut lufta, og del den i 4 like deler for individuelle pizzaer, eller la den være hel for en stor pizza. Form deigen til jevne baller, dekk til og la den heve igjen til den er doblet i størrelse, 45–60 minutter.
- 5Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Smør en 40 cm (16 tommer) stor pizzastein eller et stort bakepapir med vegetabilsk olje eller strø med maisenna.
- 6På en lett melet overflate, kjevle ut og strekk ut ballene av deig til en jevn tykkelse på ca. 0,6 cm (1/4 tomme). Hvis deigen ikke har slappet av ordentlig, kan den trekke seg tilbake når du strekker den; å spinne og strekke samtidig vil hjelpe. (Dette kan gjøres flatt på en arbeidsflate eller ved å spinne og kaste deigen i luften, for så å fange den på bakkantene av hendene. Unngå å rive i deigen eller lage veldig tynne områder.) Overfør deigen til den forberedte steinen eller bakepapiret.
- 7For fyllet, bland sammen olivenolje, basilikum, oregano, hvitløk og pepper etter smak. Fordel dette jevnt over pizzadeigen. Fordel deretter tomatpuréen jevnt over, og topp med skiver av tomater og mozzarella. Strø over parmesan.
- 8Stek til deigen er gyllenbrun og fyllet er veldig varmt, ca. 20–30 minutter for én stor pizza, eller 10–12 minutter for individuelle pizzaer. Skjær i båter og server umiddelbart, eller la den avkjøle i 5–10 minutter og server varm.