
Regnbue-peanøttnudler
Lær hvordan du lager rainbow peanut noodles - en fargerik og smakfull rett som er perfekt for en rask middag eller lunsj. Enkel å lage for alle ferdighetsnivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund tynne nudler, som linguine, kokt til akkurat møre, skylt i kaldt vann, avrent og blandet med 1 teskje ristet sesamolje
- 5 gulrøtter, skrelte og revet
- 2 engelske (uten frø) agurker, skrelte, delt på langs, frø fjernet, revet og presset tørr
- 2 kopper bønnespirer, skylt og avrent
- 1 rød paprika, kjernet og frø fjernet, skåret i tynne strimler (ca. 1 kopp)
- 2 kopper kokt kylling, skåret i tynne strimler
- 1 1/2 ss finhakkede vårløkgrønne
- Kinesisk peanøttdressing, oppskrift følger
- Én fersk ingefærskive på 1,5 cm, skrelt og delt i to
- 8 hvitløksfedd, skrelt
- 1 teskje sterk chilipasta, eller mer etter smak
- 1/2 kopp glatt peanøttsmør, eller mer om nødvendig
- 1/4 kopp soyasaus
- 3 1/2 ss sukker
- 3 1/2 ss kinesisk svart eddik eller Worcestershire-saus
- 3 ss ristet sesamolje
- 5 ss kinesisk kyllingbuljong eller vann, eller mer etter behov
Fremgangsmåte
- 1Legg nudlene i en stor serveringsskål. Arranger grønnsakene i konsentriske sirkler over nudlene, og legg deretter kyllingen i midten. Strø vårløken over. Server ved romtemperatur eller avkjølt, med den kinesiske peanøttdressing.
- 2I en food processor med metallblad eller i en blender, finhakk ingefær og hvitløk. Tilsett de resterende ingrediensene i den rekkefølgen de er oppgitt, og kjør til det blir jevnt. Dressingen skal ha konsistensen av tykk krem. Hvis den er for tykk, tilsett mer vann eller kyllingbuljong; hvis den er for tynn, tilsett mer peanøttsmør. Oppbevar dressingen i en lukket beholder i kjøleskapet, og den vil holde seg i 2 til 3 uker.