Gullrosin- og fennikelsemlingbrød med soda, servert med kulturmelk- og appelsin-smør

Gullrosin- og fennikelsemlingbrød med soda, servert med kulturmelk- og appelsin-smør

oppskrift på gylden rosinenefennel semolinabrygg med kulturmelk-appenin smør. en smakfull og unik bakst til frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3/4 kopp gule rosiner
  • 2 3/4 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp kakehvetemel
  • 1/2 kopp semuljemel
  • 1 1/2 teskje natron
  • 1 1/2 teskje krem av tartar
  • 1/8 teskje fint havsalt
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 3 spiseskjeer veldig kaldt usaltet smør, kuttet i små biter, pluss 2 spiseskjeer smeltet
  • 1 spiseskje ristet, saltet fennikelfrø eller vanlig fennikelfrø
  • 2 teskjeer finrevet appelsinskall
  • 1 1/2 kopper veldig kaldt kulturmelk
  • 1/2 kopp kald kulturmelk
  • 2 teskjeer finrevet appelsinskall
  • 2 staver usaltet smør, lett avkjølt
  • En klype havsalt

Fremgangsmåte

  1. 1For sodabrødet: Legg rosiner i en bolle og dekk med varmt vann. La stå til de er myke, ca. 30 minutter. Sil av vannet og tørk dem forsiktig.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  3. 3Sikt sammen hvetemel, kakesmørmel, semuljemel, natron, kremost og salt i en stor bolle; rør inn sukkeret. Skjær smøret i melet til det ligner en grov deig. Rør inn fennikelfrø og de bløtlagte rosiner.
  4. 4I en liten bolle, rør inn appelsinskall i kulturmelken, og tilsett deretter i melblandingen, og rør med en gaffel til deigen akkurat samler seg. Vend deigen ut på et arbeidsbord og elt kort, til det løse melet er fuktet; deigen skal se klumpete og ujevn ut.
  5. 5Form deigen til en runding på ca. 15 cm i diameter og legg den i en 25 cm (10-tommers) støpejernsgryte. Bruk en veldig skarp kniv til å skjære et dypt kors i toppen av brødet. Stek til det er pent brunt og en pinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40–45 minutter. Ta ut brødet av ovnen og pensle med de 2 ss smør som er smeltet. La det avkjøle i minst 30 minutter før det skjæres i skiver.
  6. 6Mens brødet steker, lag appelsin-smørkremen: Visp sammen kulturmelk og appelsinskall i en liten bolle. Ha smør og salt i en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok og pisk til det er glatt. Hell sakte inn kulturmelk-blandingen og fortsett å piske til det er godt blandet. Fordel i en ramekin, dekk til, og sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 24 timer for å la smakene utvikle seg.
  7. 7Server skiver av varmt eller ristet semuljesoda med appelsin-smøret.