
Havrekake II
oppskrift på havregrynskake ii, en saftig og smakfull kake med havregryn. perfekt som dessert eller til kaffekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper kokende vann
- 1 kopp hurtigkokte havregryn
- 1/2 kopp smør
- 3/4 kopp pakket brunt sukker
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje malt kanel
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp rosiner
Fremgangsmåte
- 1Hell det kokende vannet over havregrynene og la det stå i 20 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 33x38 cm stor bakeform lett.
- 3Rør smøret og sukkeret hvitt. Pisk inn eggene. Tilsett deretter havregryn og vanilje, og bland godt.
- 4Bland sammen natron, salt, kanel og mel. Rør til det er godt blandet. Tilsett rosinene i melblandingen og vend godt inn.
- 5Vend mel- og rosinblandingen inn i havregrynsblandingen og rør forsiktig. Hell røren i den forberedte formen.
- 6Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 25 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn nær midten. Dryss med melis eller server med pisket krem, hvis ønskelig.