
Dampet squashsalat
oppskrift på dampet squashsalat som er frisk, sunn og enkel å lage. perfekt for sommermat eller som tilbehør til hovedretten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 små, slanke zucchini, skåret i 1/4-tommers skiver og forkokt i 1 minutt
- 2. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 3. Finrevet skall og saft av to store lime
- 4. 1/4 teskje malt spisskummen og kardemomme
- 5. 1/4 teskje presset eller finhakket hvitløk
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Parboil zucchini i ett minutt, sil av og tørk forsiktig, og del den opp på fire middagsfat. Plasser zucchini i konsentriske sirkler på et fat. Bland sammen olivenolje, limeskall og -juice, spisskummen, kardemomme og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Smak til og juster for syre. Hell dressingen over zucchini. Når kyllingen er ferdig, legg den med skinnsiden opp over zucchini.