Hello Fresh Mobile Banner
Ølkaninkylling

Ølkaninkylling

Lær hvordan du lager perfekt beer can chicken med denne enkle oppskriften. Saftig, sprø og full av smak. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper mesquite- eller epletreflis, bløtlagt i kaldt vann i 1 time
  • 2. 1 (1,4 til 1,8 kg) stekekylling, helst kosher (siden den er blitt saltlakebehandlet)
  • 3. Vegetabilsk olje
  • 4. Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 1/4 kopp Bobby Flays 16 Spice Rub for Kylling, eller din favoritt tørkekrydderblanding, delt i to deler
  • 6. 1 (340 gram) boks øl
  • 7. 2 hvitløksfedd, knust
  • 8. 2 kvister fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forbered en kullgrill med kull på den ene siden for indirekte grilling, og legg de gjennomvåte eple- eller mesquite-trechipsene over kullene.
  3. 3Fjern hals og innmat, og tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir.
  4. 4Pensle kyllingen med olje over hele overflaten, og krydre med salt, pepper og 3 ss tørrrub. Sett til side.
  5. 5Åpne ølboksen, hell ut omtrent en halv kopp øl i et glass og drikk det (eller hell det over trechipsene).
  6. 6Lag et ekstra hull i toppen av boksen med en konvoluttåpner.
  7. 7Tilsett resten av tørrruben (1 ss) i ølboksen – det kan boble litt opp, men det er normalt – samt hvitløk og rosmarin.
  8. 8Hold kyllingen over ølboksen og skyv den nedover slik at den står på boksen.
  9. 9Brett vingene bakover på kyllingen.
  10. 10Sørg for at bena er foran boksen, slik at kyllingen støttes opp.
  11. 11Plasser kyllingen i en engangsform.
  12. 12Sett formen på grillristen på motsatt side av kullene, legg på lokket, og la kyllingen steke til den er gyllenbrun og den indre temperaturen måler 160 °F i brystet og 175 °F i låret med et øyeblikksmåler, i 1 til 1 ½ time.
  13. 13Ta den av grillen (vær forsiktig så du ikke søler innholdet fra ølboksen, da det vil være veldig varmt) og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp.
  14. 14Bruk en låsbar tang og grip bunnen av ølboksen for å fjerne den fra kyllinghulrommet.
  15. 15Plasser kyllingen på et fat eller skjærebrett for å hvile og avkjøle.
  16. 16Skjær opp og server.