
Ølkaninkylling
Lær hvordan du lager perfekt beer can chicken med denne enkle oppskriften. Saftig, sprø og full av smak. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper mesquite- eller epletreflis, bløtlagt i kaldt vann i 1 time
- 2. 1 (1,4 til 1,8 kg) stekekylling, helst kosher (siden den er blitt saltlakebehandlet)
- 3. Vegetabilsk olje
- 4. Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 5. 1/4 kopp Bobby Flays 16 Spice Rub for Kylling, eller din favoritt tørkekrydderblanding, delt i to deler
- 6. 1 (340 gram) boks øl
- 7. 2 hvitløksfedd, knust
- 8. 2 kvister fersk rosmarin
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forbered en kullgrill med kull på den ene siden for indirekte grilling, og legg de gjennomvåte eple- eller mesquite-trechipsene over kullene.
- 3Fjern hals og innmat, og tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir.
- 4Pensle kyllingen med olje over hele overflaten, og krydre med salt, pepper og 3 ss tørrrub. Sett til side.
- 5Åpne ølboksen, hell ut omtrent en halv kopp øl i et glass og drikk det (eller hell det over trechipsene).
- 6Lag et ekstra hull i toppen av boksen med en konvoluttåpner.
- 7Tilsett resten av tørrruben (1 ss) i ølboksen – det kan boble litt opp, men det er normalt – samt hvitløk og rosmarin.
- 8Hold kyllingen over ølboksen og skyv den nedover slik at den står på boksen.
- 9Brett vingene bakover på kyllingen.
- 10Sørg for at bena er foran boksen, slik at kyllingen støttes opp.
- 11Plasser kyllingen i en engangsform.
- 12Sett formen på grillristen på motsatt side av kullene, legg på lokket, og la kyllingen steke til den er gyllenbrun og den indre temperaturen måler 160 °F i brystet og 175 °F i låret med et øyeblikksmåler, i 1 til 1 ½ time.
- 13Ta den av grillen (vær forsiktig så du ikke søler innholdet fra ølboksen, da det vil være veldig varmt) og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp.
- 14Bruk en låsbar tang og grip bunnen av ølboksen for å fjerne den fra kyllinghulrommet.
- 15Plasser kyllingen på et fat eller skjærebrett for å hvile og avkjøle.
- 16Skjær opp og server.