Hello Fresh Mobile Banner
Gianduja-soufflé

Gianduja-soufflé

Lær hvordan du lager en luftig og smakfull gianduja soufflé med denne enkle oppskriften. Perfekt for spesielle anledninger og dessertbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 spiseskje sukker, pluss 1/4 kopp
  • 1 spiseskje hasselnøttlikør (anbefalt: Frangelico)
  • 1/2 teskje vanilje
  • 85 gram melkekaramell, hakket, pluss 170 gram hakket
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1 kopp melk
  • En klype salt
  • 4 egg, skilt
  • 1/4 teskje krem av tartar

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Smør og sukker i 6 (6-ounce) ramekiner.
  3. 3Varm smør, 1 ss sukker, hasselnøttlikør og vanilje i et vannbad over middels varme til smøret smelter. Ta smørblandingen av varmen, tilsett sjokoladen, og la stå til den smelter, ca. 3 minutter. Hell sjokoladeblandingen i en paiform og sett den i fryseren i 10 minutter for å stivne. Bruk en skje til å forme den avkjølte blandingen til 6 jevne kuler omtrent på størrelse med en valnøtt. Oppbevar i kjøleskapet.
  4. 4I mellomtiden, varm opp melet i et vannbad og visp sakte inn melken. Tilsett saltet. Varm opp blandingen over middels varme, visp konstant til den tykner, ca. 5 minutter. Tilsett eggeplommene og fortsett å vispe konstant. Blandingen vil tykne til konsistensen av majones i ytterligere 3–4 minutter. Ta blandingen av varmen. Rør inn de 6 unse sjokolade og sett til side for å la sjokoladen smelte.
  5. 5Pisk eggehvitene i en stor bolle med krem av tartar. Bruk en håndmikser og pisk eggehvitene til myke topper. Gradvis tilsett 1/4 kopp sukker og fortsett å piske til stive topper dannes. Vend eggehvitene forsiktig inn i den varme sjokoladeblandingen.
  6. 6Plasser en kule av den avkjølte sjokoladeblandingen i hver ramekin. Skje souffle-blandingen over sjokoladekulene og opp til kanten av ramekinene. (På dette stadiet kan souffle dekkes til og oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 dager.)
  7. 7Sett ramekinene i et vannbad og stek til de er gylne på toppen og soufflen har hevet seg, ca. 30 minutter (40 minutter hvis de er kjølt). Ta ut av ovnen og server umiddelbart.