Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladepudding

Sjokoladepudding

lær hvordan du lager en silkemyk sjokoladepudding med vår enkle oppskrift. perfekt som avslutning på middagen eller som en søt snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp sukker
  • 2. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 3. 4 unser finkvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet)
  • 4. 1 1/3 kopper helmelk
  • 5. 1 stort eggeplomme
  • 6. 1 spiseskje usaltet smør
  • 7. 1/4 teskje vanilje

Fremgangsmåte

  1. 11. I en tykk kjele visp sammen sukker, maisstivelse og en klype salt. Hakk sjokoladen og tilsett i sukkerblandingen. I en bolle visp sammen melk og eggeplomme, og pisk gradvis inn i sjokoladeblandingen. Kok opp blandingen under konstant visping over moderat varme, og la den koke i ett minutt under fortsatt visping. Ta kjelen av varmen og visp inn smør og vanilje. Fordel puddingen i to ramekiner à 8 gram. Sett puddingen i fryseren, med overflaten dekket av plastfolie, og la den avkjøles i omtrent 30 minutter.
  2. 22. I en tykk kjele visp sammen sukker, maisstivelse og en klype salt. Hakk sjokoladen og tilsett i sukkerblandingen. I en bolle visp sammen melk og eggeplomme, og pisk gradvis inn i sjokoladeblandingen. Kok opp blandingen under konstant visping over moderat varme, og la den koke i ett minutt under fortsatt visping. Ta kjelen av varmen og visp inn smør og vanilje.
  3. 33. Fordel puddingen i to ramekiner à 8 gram. Sett puddingen i fryseren, med overflaten dekket av plastfolie, og la den avkjøles i omtrent 30 minutter.