
Sjokoladepudding
lær hvordan du lager en silkemyk sjokoladepudding med vår enkle oppskrift. perfekt som avslutning på middagen eller som en søt snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp sukker
- 2. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 3. 4 unser finkvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet)
- 4. 1 1/3 kopper helmelk
- 5. 1 stort eggeplomme
- 6. 1 spiseskje usaltet smør
- 7. 1/4 teskje vanilje
Fremgangsmåte
- 11. I en tykk kjele visp sammen sukker, maisstivelse og en klype salt. Hakk sjokoladen og tilsett i sukkerblandingen. I en bolle visp sammen melk og eggeplomme, og pisk gradvis inn i sjokoladeblandingen. Kok opp blandingen under konstant visping over moderat varme, og la den koke i ett minutt under fortsatt visping. Ta kjelen av varmen og visp inn smør og vanilje. Fordel puddingen i to ramekiner à 8 gram. Sett puddingen i fryseren, med overflaten dekket av plastfolie, og la den avkjøles i omtrent 30 minutter.
- 22. I en tykk kjele visp sammen sukker, maisstivelse og en klype salt. Hakk sjokoladen og tilsett i sukkerblandingen. I en bolle visp sammen melk og eggeplomme, og pisk gradvis inn i sjokoladeblandingen. Kok opp blandingen under konstant visping over moderat varme, og la den koke i ett minutt under fortsatt visping. Ta kjelen av varmen og visp inn smør og vanilje.
- 33. Fordel puddingen i to ramekiner à 8 gram. Sett puddingen i fryseren, med overflaten dekket av plastfolie, og la den avkjøles i omtrent 30 minutter.