Hello Fresh Mobile Banner
Meksikanske sjokolade-kirsebærrundstykker

Meksikanske sjokolade-kirsebærrundstykker

oppskrift på mexican sjokolade-cherry runder – søte små kaker med krydret sjokolade og friske kirsebær, perfekte som dessert eller snacks

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 unser usøtet sjokolade, hakket
  • 2. 2 kopper pluss 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 3. 1 spiseskje malt kanel
  • 4. 2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/4 teskje cayennepepper
  • 7. 1/4 teskje malt nellik
  • 8. 1 3/4 kopper sukker
  • 9. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 10. 3 store egg
  • 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 2/3 kopp melis
  • 13. ca. 60 kandiserte kirsebærhalvdeler

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør sjokolade i toppen av en dobbel kjele over småkokevann til det er glatt; avkjøl. Bland mel og de neste 5 ingrediensene i en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk 1 ¾ kopper sukker og smør i en stor bolle til det er lyst. Pisk inn egg ett om gangen, deretter vanilje og sjokolade. Tilsett gradvis de tørre ingrediensene, og pisk bare til det er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet til den er fast, ca. 2 timer. Forvarm ovnen til 175°C. Smør lett to store bakeplater. Ha melis i en flat skål. Form deigen til 2,5 cm store kuler. Rull hver kule i melis for å dekke, og rist av overflødig melis. Plasser kokiene på de forberedte bakeplatene, med 3,8 cm mellomrom. Trykk en halv kirsebær inn i midten av hver kokie. Stek til kokiene hever seg og får sprekker, men fortsatt er myke, ca. 10 minutter. Overfør kokiene til en rist og avkjøl helt. (Kokiene kan lages på forhånd. Oppbevar i lufttett beholder i romtemperatur i opptil 1 uke, eller frys ned i opptil 1 måned.)
  2. 22. Rør sjokolade i toppen av en dobbel kjele over småkokevann til det er glatt; avkjøl.
  3. 33. Bland mel og de neste 5 ingrediensene i en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk 1 ¾ kopper sukker og smør i en stor bolle til det er lyst. Pisk inn egg ett om gangen, deretter vanilje og sjokolade. Tilsett gradvis de tørre ingrediensene, og pisk bare til det er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet til den er fast, ca. 2 timer.
  4. 44. Forvarm ovnen til 175°C. Smør lett to store bakeplater. Ha melis i en flat skål. Form deigen til 2,5 cm store kuler. Rull hver kule i mel