Grillede søtpotetfries med honning- og sennepsmynte-dippsaus
Lær hvordan du lager smakfulle grillede søtpotetfries med en frisk honning-sennep-mynte dippsaus. Perfekt som tilbehør eller sunn snack for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp Dijon-sennep
- 1/4 kopp helkornsennep
- 1/4 kopp honning
- 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 store søtpoteter
- Rapsolje, til pensling
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen Dijon-sennep, grovkornet sennep, honning og mynte i en bolle, og smak til med salt og pepper. La det stå i romtemperatur mens du lager pommes frites.
- 2Legg søtpotetene i en stor kjele, dekk med vann og tilsett 1 spiseskje salt. Kok opp og kok til en skarp kniv settes inn i midten av potetene og møter motstand, 10 til 15 minutter avhengig av størrelse. Når de er avkjølt nok til å håndteres, del hver søtpotet i 6 båter.
- 3Varm opp en gass- eller kullgrill til middels høy varme. Pensle potetbåtene med olje og krydre med salt og pepper. Grill til de er lett forkullede og gjennomstekte, 2 til 3 minutter på hver side. Ta dem av grillen og server med dipp-sausen.



