Kalbi

Kalbi

Lær hvordan du lager kalbi, smakfull koreansk grillmat med marinert ribbe. Perfekt til sommergrill eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund tynne skiver av kortbensribbe, hver skåret på langs ca. 1/3" tykkelse
  • 2. Koreansk BBQ-marinade
  • 3. Vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg kortribene i en plastpose med glidelås; hell over Koreansk BBQ-marinade. Lukk posen; vend den for å dekke kjøttet, og la det marinere i 3 timer. La det komme til romtemperatur før grilling. Sil av og tørk kjøttet tørt med papirhåndklær. Bygg opp en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til middels høy varme. Grill 2-3 minutter på hver side, eller til det er akkurat gjennomstekt. Overfør til et serveringsfat og la det hvile i 5-10 minutter. Pynt med tynne skiver vårløk.
  2. 22. Legg kortribene i en plastpose med glidelås; hell over Koreansk BBQ-marinade. Lukk posen; vend den for å dekke kjøttet, og la det marinere i 3 timer. La det komme til romtemperatur før grilling. Sil av og tørk kjøttet tørt med papirhåndklær.
  3. 33. Bygg opp en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til middels høy varme. Grill 2-3 minutter på hver side, eller til det er akkurat gjennomstekt.
  4. 44. Overfør til et serveringsfat og la det hvile i 5-10 minutter. Pynt med tynne skiver vårløk.