
Kalbi
Lær hvordan du lager kalbi, smakfull koreansk grillmat med marinert ribbe. Perfekt til sommergrill eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund tynne skiver av kortbensribbe, hver skåret på langs ca. 1/3" tykkelse
- 2. Koreansk BBQ-marinade
- 3. Vårløk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Legg kortribene i en plastpose med glidelås; hell over Koreansk BBQ-marinade. Lukk posen; vend den for å dekke kjøttet, og la det marinere i 3 timer. La det komme til romtemperatur før grilling. Sil av og tørk kjøttet tørt med papirhåndklær. Bygg opp en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til middels høy varme. Grill 2-3 minutter på hver side, eller til det er akkurat gjennomstekt. Overfør til et serveringsfat og la det hvile i 5-10 minutter. Pynt med tynne skiver vårløk.
- 22. Legg kortribene i en plastpose med glidelås; hell over Koreansk BBQ-marinade. Lukk posen; vend den for å dekke kjøttet, og la det marinere i 3 timer. La det komme til romtemperatur før grilling. Sil av og tørk kjøttet tørt med papirhåndklær.
- 33. Bygg opp en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til middels høy varme. Grill 2-3 minutter på hver side, eller til det er akkurat gjennomstekt.
- 44. Overfør til et serveringsfat og la det hvile i 5-10 minutter. Pynt med tynne skiver vårløk.



