Grillet potet- og paprikasalat
en enkel oppskrift på grilled potato and pepper salad, perfekt som forrett eller som tilbehør til grillmaten. sunn, smakfull og lett å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1, 2 pund fingerling-poteter
- 6 fedd hvitløk, knust
- 1 laurbærblad
- Kosher-salt
- 4 paprika (røde og/eller gule), fjernet stilk og delt i fire
- 2 bunteskudd, trimmet
- 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 til 3 spiseskjeer sherryeddik
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene, hvitløk og laurbærblad i en kjele; dekk med vann og krydre med salt. Kok opp, senk varmen og la småkoke til de er nesten møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet, kast laurbærbladet, og overfør potetene til en bolle (del store poteter i to). Tilsett paprika og vårløk; drypp over 2 spiseskjeer olivenolje, krydre med salt og vend godt.
- 2Forvarm en grill til middels varme. Grill grønnsakene, snu dem av og til, til potetene er møre og paprika og vårløk er blitt brent, ca. 3 minutter for vårløken og 5–6 minutter for potetene og paprikaen. Overfør til et skjærebrett for å avkjøle litt.
- 3Bruk en liten kniv til å skrape av skinnet på paprikaen, og skjær den i store biter; hakk vårløken grovt. Bland potetene, paprikaen og vårløken i en serveringsbolle. Drypp over eddiken og de resterende 3 spiseskjeene olivenolje. Strø over persille og krydre med salt; vend forsiktig.
- 4Fotograf: Yunhee Kim
