Grillet potet- og paprikasalat

Grillet potet- og paprikasalat

en enkel oppskrift på grilled potato and pepper salad, perfekt som forrett eller som tilbehør til grillmaten. sunn, smakfull og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1, 2 pund fingerling-poteter
  • 6 fedd hvitløk, knust
  • 1 laurbærblad
  • Kosher-salt
  • 4 paprika (røde og/eller gule), fjernet stilk og delt i fire
  • 2 bunteskudd, trimmet
  • 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 til 3 spiseskjeer sherryeddik
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene, hvitløk og laurbærblad i en kjele; dekk med vann og krydre med salt. Kok opp, senk varmen og la småkoke til de er nesten møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet, kast laurbærbladet, og overfør potetene til en bolle (del store poteter i to). Tilsett paprika og vårløk; drypp over 2 spiseskjeer olivenolje, krydre med salt og vend godt.
  2. 2Forvarm en grill til middels varme. Grill grønnsakene, snu dem av og til, til potetene er møre og paprika og vårløk er blitt brent, ca. 3 minutter for vårløken og 5–6 minutter for potetene og paprikaen. Overfør til et skjærebrett for å avkjøle litt.
  3. 3Bruk en liten kniv til å skrape av skinnet på paprikaen, og skjær den i store biter; hakk vårløken grovt. Bland potetene, paprikaen og vårløken i en serveringsbolle. Drypp over eddiken og de resterende 3 spiseskjeene olivenolje. Strø over persille og krydre med salt; vend forsiktig.
  4. 4Fotograf: Yunhee Kim