
Grillet potetsalat med persillepesto
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel grillet potetsalat med frisk persillepesto. Perfekt for sommergrilling og utendørs måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund fingerling-poteter, delt i to på langs
- Vann
- 1 spiseskje salt, pluss 1 teskje, og mer til kokevannet
- 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 spiseskje grovkvernet svart pepper, pluss 1 teskje
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 1 1/2 kopper ferske persilleblader
- 2 spiseskjeer fersk oregano
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1 spiseskje kapers
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen til middels varme.
- 2I en stor kjele, tilsett potetene og dekk med vann. Salt vannet og kok opp over middels varme. Kok til de er lett møre; omtrent 15 til 20 minutter. Fjern potetene fra vannet og legg dem i en bolle, la dem avkjøle. Krydre med 3 spiseskjeer olivenolje, 1 spiseskje salt og 1 spiseskje pepper. Legg dem på den forvarmede grillen og grill i 1 til 2 minutter på hver side. Fjern og legg i en serveringsskål, og sett til side.
- 3I en liten stekepanne, rist pinjekjerner over middels varme til de er lett brune. Fjern fra varmen og sett til side. Kokketips: Det er ikke nødvendig å ha olje i pannen; pinjekjernene er allerede dekket med olje.
- 4Tilsett persille, oregano, sitronsaft, hvitløk, kapers, 1 teskje salt og pepper, 3 spiseskjeer olivenolje og pinjekjernene i en food processor. Kjør til blandingen danner en jevn pasta. Bland den med potetene og vend godt slik at de blir dekket. Server ved romtemperatur eller kald.


