Grillet potetsalat med persillepesto

Grillet potetsalat med persillepesto

Lær hvordan du lager en smakfull og enkel grillet potetsalat med frisk persillepesto. Perfekt for sommergrilling og utendørs måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund fingerling-poteter, delt i to på langs
  • Vann
  • 1 spiseskje salt, pluss 1 teskje, og mer til kokevannet
  • 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1 spiseskje grovkvernet svart pepper, pluss 1 teskje
  • 1/4 kopp pinjekjerner
  • 1 1/2 kopper ferske persilleblader
  • 2 spiseskjeer fersk oregano
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 1 spiseskje kapers

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen til middels varme.
  2. 2I en stor kjele, tilsett potetene og dekk med vann. Salt vannet og kok opp over middels varme. Kok til de er lett møre; omtrent 15 til 20 minutter. Fjern potetene fra vannet og legg dem i en bolle, la dem avkjøle. Krydre med 3 spiseskjeer olivenolje, 1 spiseskje salt og 1 spiseskje pepper. Legg dem på den forvarmede grillen og grill i 1 til 2 minutter på hver side. Fjern og legg i en serveringsskål, og sett til side.
  3. 3I en liten stekepanne, rist pinjekjerner over middels varme til de er lett brune. Fjern fra varmen og sett til side. Kokketips: Det er ikke nødvendig å ha olje i pannen; pinjekjernene er allerede dekket med olje.
  4. 4Tilsett persille, oregano, sitronsaft, hvitløk, kapers, 1 teskje salt og pepper, 3 spiseskjeer olivenolje og pinjekjernene i en food processor. Kjør til blandingen danner en jevn pasta. Bland den med potetene og vend godt slik at de blir dekket. Server ved romtemperatur eller kald.