Tamarind "Teriyaki" kyllingspyd

Tamarind "Teriyaki" kyllingspyd

Lær hvordan du lager saftige tamarind teriyaki chicken skewers med en eksotisk vri. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for sommergrilling eller helårsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss tamarindpasta (eller erstatt med granateplemelasse)
  • 1 ss mørkbrunt sukker
  • 2 ts usaltet riseddik
  • 2 ts melasse
  • 1/4 ts hvitløkspulver
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 3/4 kopp vann pluss 2 ss
  • 1 ss maisstivelse
  • 2 ts sesamolje
  • 8 benfrie, skinnløse kyllinglår, skåret i 1,5 cm brede strimler
  • Bambuspinner
  • Hvit ristede sesamfrø, til pynt
  • 2 grønne løk, tynne skiver (alt unntatt løkbulen), til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele eller sausapan, bland sammen de første 7 ingrediensene (tamarindpasta til 3/4 kopp vann). Kok opp blandingen over middels varme, reduser deretter varmen til lav og la det småkoke i 10 minutter. I en separat bolle, bland maisstivelsen med de 2 spiseskjeene vann til den er oppløst og glatt. Tilsett maisstivelsesblandingen i kjelen og rør godt til det er godt blandet, og sausen begynner å tykne som en glasur. Fortsett å koke og reduser væsken med en tredjedel, i 2 til 3 minutter. Skru deretter ned varmen til laveste nivå og dekk kjelen med lokk for å holde sausen varm.
  2. 2I en stor stekepanne, varm opp sesamoljen over middels høy varme. Tilsett kyllingbitene og omtrent en fjerdedel av sausen, og stek i 5 minutter uten å røre. Vend deretter kyllingbitene, prøv å snu dem, og tilsett enda en fjerdedel av sausen. Stek til innsiden av kjøttet er hvitt, ytterligere 6 til 8 minutter. Ta kyllingen av varmen og la den hvile til bitene er kalde nok til å håndteres. Tre kyllingbitene på bambuspinner, ca. 4 per pinne, og legg dem flatt på et serveringsfat eller en stor tallerken. Drypp resten av sausen over pinnebrødene og dryss med hvite, ristet sesamfrø og skivet grønn løk. Server umiddelbart og nyt.
  3. 3I en liten kjele eller sausapan, bland sammen de første 7 ingrediensene (tamarindpasta til 3/4 kopp vann). Kok opp blandingen over middels varme, reduser deretter varmen til lav og la det småkoke i 10 minutter.
  4. 4I en separat bolle, bland maisstivelsen med de 2 spiseskjeene vann til den er oppløst og glatt. Tilsett maisstivelsesblandingen i kjelen og rør godt til det er godt blandet, og sausen begynner å tykne som en glasur. Fortsett å koke og reduser væsken med en tredjedel, i 2 til 3 minutter. Skru deretter ned varmen til laveste nivå og dekk kjelen med lokk for å holde sausen varm.
  5. 5I en stor stekepanne, varm opp sesamoljen over middels høy varme. Tilsett kyllingbitene og omtrent en fjerdedel av sausen, og stek i 5 minutter uten å røre. Vend deretter kyllingbitene, prøv å snu dem, og tilsett enda en fjerdedel av sausen. Stek til innsiden av kjøttet er hvitt, ytterligere 6 til 8 minutter. Ta kyllingen av varmen og la den hvile til bitene er kalde nok til å håndteres. Tre kyllingbitene på bambuspinner, ca. 4 per pinne, og legg dem flatt på et serveringsfat eller en stor tallerken. Drypp resten av sausen over pinnebrødene og dryss med hvite, ristet sesamfrø og skivet grønn løk. Server umiddelbart og nyt.
  6. 6I en stor stekepanne, varm opp sesamoljen over middels høy varme. Tilsett kyllingbitene og omtrent en fjerdedel av sausen, og stek i 5 minutter uten å røre. Vend deretter kyllingbitene, prøv å snu dem, og tilsett enda en fjerdedel av sausen. Stek til innsiden av kjøttet er hvitt, ytterligere 6 til 8 minutter.
  7. 7I en stor stekepanne, varm opp sesamoljen over middels høy varme. Tilsett kyllingbitene og omtrent en fjerdedel av sausen, og stek i 5 minutter uten å røre. Vend deretter kyllingbitene, prøv å snu dem, og tilsett enda en fjerdedel av sausen. Stek til innsiden av kjøttet er hvitt, ytterligere 6 til 8 minutter.
  8. 8Ta kyllingen av varmen og la den hvile til bitene er kalde nok til å håndteres. Tre kyllingbitene på bambuspinner, ca. 4 per pinne, og legg dem flatt på et serveringsfat eller en stor tallerken. Drypp resten av sausen over pinnebrødene og dryss med hvite, ristet sesamfrø og skivet grønn løk. Server umiddelbart og nyt.
  9. 9Ta kyllingen av varmen og la den hvile til bitene er kalde nok til å håndteres. Tre kyllingbitene på bambuspinner, ca. 4 per pinne, og legg dem flatt på et serveringsfat eller en stor tallerken. Drypp resten av sausen over pinnebrødene og dryss med hvite, ristet sesamfrø og skivet grønn løk. Server umiddelbart og nyt.