Grønn gudinne Cobb-salat
oppskrift på en frisk og smakfull green goddess cobb salad, perfekt for en lett lunsj eller middag. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 vårløk, finhakket
- 2. 1/4 kopp ferske estragonblader med de møre stilkene
- 3. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 4. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 5. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 6. 1/4 kopp olivenolje
- 7. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 8. 2 spiseskjeer naturell yoghurt
- 9. 1 avokado, skåret i 1/4" skiver, delt
- 10. Kosher-salt, nykvernet pepper
- 11. 1 unse guanciale (saltet svinekjake), veldig tynt skåret
- 12. 1 rotisseriekylling, skinn fjernet og satt til side, kjøttet revet i bitestørrelse biter
- 13. 4 Little Gem-salat eller andre små salattyper, blader atskilt
- 14. 1 fennikelfrø, tynne skiver
- 15. 1 kopp erteknopper (spirer)
- 16. 1/2 liten rødløk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Mos scallions, estragon, gressløk, koriander, persille, olje, eddik, yoghurt og en fjerdedel av avokadoen i en food processor til det blir glatt. Tynn ut dressingen med vann, litt om gangen, til den har en konsistens som tykk fløte; smak til med salt og pepper. Varm opp en tørr liten stekepanne over middels varme og kok guanciale, snu av og til, til fettet er utvunnet og kjøttet er brunt og sprøtt, ca. 5–8 minutter. Overfør til tørkepapir for å renne av. Tilsett den reserverte kyllingskinnet i pannen og kok, snu og press av og til, til det er gyllent og sprøtt, ca. 5–8 minutter. Overfør til tørkepapir sammen med guanciale. Legg salat på et fat; drypp over halvparten av dressingen og smak til med salt og pepper. Topp med kyllingkjøtt, fennikel, erteknopper, løk og resten av avokadoen. Smak til med salt og pepper. Drypp over resten av dressingen og smuldre det sprø kyllingskinnet og guanciale over toppen.
- 22. Mos scallions, estragon, gressløk, koriander, persille, olje, eddik, yoghurt og en fjerdedel av avokadoen i en food processor til det blir glatt. Tynn ut dressingen med vann, litt om gangen, til den har en konsistens som tykk fløte; smak til med salt og pepper.
- 33. Varm opp en tørr liten stekepanne over middels varme og kok guanciale, snu av og til, til fettet er utvunnet og kjøttet er brunt og sprøtt, ca. 5–8 minutter. Overfør til tørkepapir for å renne av.
- 44. Tilsett den reserverte kyllingskinnet i pannen og kok, snu og press av og til, til det er gyllent og sprøtt, ca. 5–8 minutter. Overfør til tørkepapir sammen med guanciale.
- 55. Legg salat på et fat; drypp over halvparten av dressingen og smak til med salt og pepper. Topp med kyllingkjøtt, fennikel, erteknopper, løk og resten av avokadoen. Smak til med salt og pepper. Drypp over resten av dressingen og smuldre det sprø kyllingskinnet og guanciale over toppen.


