Steinbittsalat med krydrede grønne blader og tomatgelee

Steinbittsalat med krydrede grønne blader og tomatgelee

Lær å lage en frisk og smakfull stone crab salat med spicy greens og tomat gelee. Perfekt for en elegant forrett eller sommermeny.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 bunt basilikum, grovhakket
  • 2. 1 bunt estragon, grovhakket, 10 blader reservert
  • 3. 4 solmodne tomater, hakket og most
  • 4. 1 spiseskje ferdiglaget horseradish
  • 5. 4 unser vodka
  • 6. 6 ark gelatin, bløtlagt
  • 7. 1 Granny Smith eple, skrelt
  • 8. 1/4 kopp agurk i brunoise
  • 9. 8 store steinkrabbeklør, skallet fjernet, knokkelkjøtt reservert
  • 10. 1 spiseskje ver jus (surt grønt druejuice), kan erstatte med hvitvinseddik
  • 11. 1/4 kopp crème fraîche
  • 12. 1/4 teskje pulverisert sukker
  • 13. 1 kopp mikrogrønt, kan erstatte med hakket ruccula
  • 14. 1 teskje ekstra virgin olivenolje
  • 15. Havsalt, til smakstilsetting

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg basilikum, hakket estragon, tomat og pepperrot i en fin sil over en beholder. Sett det i kjøleskapet og la det renne i 3 dager. Kast innholdet i silen. Tilsett vodkaen i den gjenværende væsken.
  2. 22. La gelatinplatene bløtlegge i kaldt vann til de er myke. I en middels stor kjele, varm opp urtetomatsaften til omtrent 120 grader og løs opp de bløtlagte gelatinplatene i den.
  3. 3Bruk en liten melonballer for å forme eplet til små baller. Hell gelatin- og tomatsaften i 4 grunne skåler på 5 til 6 tommer. Pynt med agurk, reserverte estragonblader og epler, og fordel jevnt mellom skålene. Sett i kjøleskapet i minst 1 time.
  4. 43. I en liten blandebolle, legg steinbiter av krabbe, verjus, crème fraîche og pulverisert sukker. Bland forsiktig, slik at du ikke ødelegger krabben for mye. Krydre lett med havsalt. Ta skålene ut av kjøleskapet og fordel krabben jevnt mellom dem. Topp med mikrogrønt som er lett krydret med ekstra jomfru olivenolje og havsalt. Legg krabben oppå og server umiddelbart.