Bananis med iskrem sundae
Lær hvordan du lager en deilig banan iskrem sundae med enkle steg. Perfekt for sommeren eller når du ønsker en søt og kjølende dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 store, modne bananer, skrellet
- 1/4 kopp bringebær
- 2 teskjeer ren lønnesirup
- 1/4 kopp blåbær
- 2 teskjeer hakkede pistasjkerner
- 2 teskjeer ristet kokos
- 1 teskje mini sjokoladeknapper
- 2-prosent gresk yoghurt, til servering
Fremgangsmåte
- 1Del hver banan i 6 biter og frys dem til de er helt stive, helst over natten.
- 2Lag iskremen: Legg bananbitene i en food processor og kjør dem. (Vent litt, food processoren kan riste litt i starten!) Bananene vil først se smuldrete ut, deretter bli klissete og til slutt lys og kremete, akkurat som iskrem. Stopp food processoren ofte for å skrape ned sidene av bollen og bryte opp eventuelle klumper. Server med en gang eller skrap det over i en beholder og frys det til det skal serveres.
- 3Lag sundaeen: Mos bringebærene og lønnesirupen sammen i en liten bolle med en gaffel til det blir saus. Ha bananis i en skål og topp med bringebærsaus, blåbær, pistacienøtter, kokos, sjokoladestykker og en klatt gresk yoghurt.