
Karamellpopkorn-snacksblanding
Lær hvordan du lager en deilig caramel corn snack mix. Perfekt som søt godbit til helgen eller som gave. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 kopper poppet popcorn
- 4 kopper sprø risflak
- 2 kopper små pretzelstenger
- 1 kopp pekannøtter i halvdeler
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 1/2 kopp smør
- 1/4 kopp lys mais sirup
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje natron
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 2I en stor bolle, bland popcorn, frokostblanding, pretzels og pekannøtter.
- 3I en kjele over middels varme, bland brunt sukker, smør og mais sirup. Kok opp og rør til blandingen koker. Skru ned varmen til middels lav; la det småkoke uten å røre i 5 minutter.
- 4Ta kjelen av varmen og rør inn vanilje og natron. Hell over popcornblandingen og vend godt slik at det blir jevnt dekket.
- 5Stek i ovn ved 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit) i 30 minutter, med omrøring etter 15 minutter. Overfør til et stort stykke bakepapir og avkjøl helt. Bryt i biter når det er avkjølt.