
Tabbouleh
lær hvordan du lager en autentisk tabbouleh med ferske urter, tomater og bulgur. perfekt som forrett eller sunn lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper bulgur (også kalt knust hvete)
- 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 teskje salt
- Pepper
- 1 stor agurk (ca. 450 gram), skrelt, frøet, hakket
- 1 kopp hakket fersk persille
- 3/4 kopp hakket grønn løk
- 3/4 kopp hakket rød paprika
- 1/4 kopp hakket fersk dill
- 1/3 kopp hakket fersk mynte
Fremgangsmåte
- 1Kok den knuste hveten i kokende vann i 2 minutter. Sil av gjennom en fin sil. Visp sitronsaft, olje, hvitløk og salt i en veldig stor bolle for å blande. Smak til dressingen med pepper. Bland inn bulgur og grønnsaker.
- 2Kok den knuste hveten i kokende vann i 2 minutter. Sil av gjennom en fin sil. Visp sitronsaft, olje, hvitløk og salt i en veldig stor bolle for å blande. Smak til dressingen med pepper. Bland inn bulgur og grønnsaker.