Tabbouleh

Tabbouleh

lær hvordan du lager en autentisk tabbouleh med ferske urter, tomater og bulgur. perfekt som forrett eller sunn lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper bulgur (også kalt knust hvete)
  • 1/2 kopp fersk sitronsaft
  • 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1/2 teskje salt
  • Pepper
  • 1 stor agurk (ca. 450 gram), skrelt, frøet, hakket
  • 1 kopp hakket fersk persille
  • 3/4 kopp hakket grønn løk
  • 3/4 kopp hakket rød paprika
  • 1/4 kopp hakket fersk dill
  • 1/3 kopp hakket fersk mynte

Fremgangsmåte

  1. 1Kok den knuste hveten i kokende vann i 2 minutter. Sil av gjennom en fin sil. Visp sitronsaft, olje, hvitløk og salt i en veldig stor bolle for å blande. Smak til dressingen med pepper. Bland inn bulgur og grønnsaker.
  2. 2Kok den knuste hveten i kokende vann i 2 minutter. Sil av gjennom en fin sil. Visp sitronsaft, olje, hvitløk og salt i en veldig stor bolle for å blande. Smak til dressingen med pepper. Bland inn bulgur og grønnsaker.