Gresskar- og nøttekake med lønnesirupglasur

Gresskar- og nøttekake med lønnesirupglasur

oppskrift på saftig gresskarkake med nøtter og en glatt lønnesirup glasur. perfekt for høst- og vinterdesserter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 kopper kakehvetemel
  • 2. 1 ss bakepulver
  • 3. 1 ts natron
  • 4. 1/2 ts salt
  • 5. 3/4 kopp STAR Extra Light Olivenolje
  • 6. 3 egg
  • 7. 1 (30 oz) boks ferdig søtet gresskarpuré
  • 8. 1/2 kopp, pluss 4-5 ts lett kondensert melk
  • 9. 1 kopp hakkede valnøtter
  • 10. 1 kopp melis
  • 11. 1/2 ts lønnesmakstilsetning
  • 12. 6-12 valnøtt-halvper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kake: 2. Bland mel, bakepulver, natron og salt i en bolle, og vend det forsiktig sammen med en gaffel for å blande det grundig. I en stor bolle med elektrisk mikser, pisk olivenolje med egg, gresskarpai-blanding og 1/2 kopp kondensert melk. Pisk gradvis inn de tørre ingrediensene. Vend inn hakkede valnøtter. Hell røren i en smurt, utstikkende kakeform. Stek ved 160 °C (325 °F) i 45 minutter, eller til kaken er ferdigstekt og en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle på en rist i 15 minutter, før den snus ut av formen og avkjøles helt. 3. Glasur: 4. I en liten bolle, bland sukker, 4 ts. gjenværende melk og lønnesirup. Rør til det er glatt. Tilsett mer melk, 1/2 ts. om gangen, hvis nødvendig. Glasuren skal ha en tykk konsistens. Fordel små topper av glasur jevnt rundt toppen av kaken. La den renne ned langs sidene av kaken. Når glasuren har stivnet, pynt med valnøtt-halvdelene.