Bokhvete-omelett med skinke, Gruyère og karamelliserte løk
Lær hvordan du lager deilige buckwheat crepes fylt med skinke, gruyère og karamelliserte løk. Perfekt for en smakfull frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 ss usaltet smør
- 2. 2 store søt løk, delt i to og tynne skiver
- 3. En klype sukker
- 4. 3 ss rødvinseddik
- 5. Fersk timian, hakket
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. 1 kopp melk
- 8. 1/2 kopp hvetemel
- 9. 1/2 kopp bokhvetemel
- 10. 2 ss rapsolje
- 11. 1/4 ts fint havsalt
- 12. 1/8 ts nykvernet svart pepper
- 13. 3 store egg
- 14. Smeltet usaltet smør til steking
- 15. 225 g revet moden Gruyère-ost
- 16. 12–16 skiver tynnsnittet svart skogschampinjong
Fremgangsmåte
- 1For de karamelliserte løkene: Smelt smøret i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og sukker, og kok under omrøring av og til på lav varme til løken er myk og karamellisert, ca. 30 minutter. Rør inn noen spiseskjeer eddik og kok i ytterligere 1 minutt. Tilsett timian og smak til med salt og pepper.
- 2For buckwheat-krøpene: Bland melk, 3/4 kopp vann, melet, olje, salt, pepper og egg i en blender og kjør til en jevn røre. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 timer, eller opptil 8 timer. Jo lenger den står, desto mer møre blir krøpene. Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Pensle en crêpepanne eller en non-stick panne på 20–25 cm med noe av det smeltede smøret, og varm opp over middels varme til det begynner å syde. Løft pannen i en liten vinkel og hell 1/4 kopp av røren i midten, og vipp pannen for å spre røren til kantene. Sett pannen tilbake på varmen og kok til crêpen er gyllen under, ca. 1–2 minutter. Bruk en slikkepott til å snu crêpen og stek til den er gyllen på den andre siden, ytterligere 1–2 minutter. Overfør til en tallerken og dekk til. Gjenta med mer smør etter behov og resten av røren.
- 3For montering av crêpene: Legg en crêpe tilbake i den varme pannen. Fordel litt av de karamelliserte løkene over overflaten, strø over litt revet ost, og riv en skive skinke og legg den over løken. Brett crêpen i to, deretter i to igjen for å lage en trekant, og varm opp til osten smelter. Server.