Pavlova

Pavlova

oppskrift på pavlova, en luftig og søt marengsdessert toppet med krem og frukt. perfekt til fest og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 store eggehviter
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 4. 1/2 teskje krem av tartar
  • 5. 2 kopper sukker pluss 2 teskjeer sukker
  • 6. 8 teskjeer maisstivelse, siktet
  • 7. Yoghurtkrem, oppskrift følger
  • 8. Pocherte rabarbrastykker med jordbær, oppskrift følger
  • 9. Jordbærsirup, oppskrift følger
  • 10. 4 stilker rabarbra, kuttet i 2,5 cm biter
  • 11. 2 kopper sukker
  • 12. 1 vaniljestang, skrapet ut innholdet
  • 13. 1/2 appelsin, revet skall
  • 14. 2 kopper vann
  • 15. 1 pint jordbær, i terninger
  • 16. 1 kopp kremfløte
  • 17. 1 kopp naturell yoghurt, helst labne
  • 18. 1 spiseskje sukker
  • 19. 2 pinter jordbær, renset og delt i to
  • 20. 3/4 kopp sukker
  • 21. 1/2 sitron, saftet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Legg to bakebunner med bakepapir. Sett til side. I en bolle av en kraftig elektrisk mikser utstyrt med visp, pisk eggehviter, salt, vaniljeekstrakt og krem av tartar på middels høy hastighet til det dannes middels stive topper. Tilsett sukker litt etter litt og fortsett å piske til det dannes stive topper. Vend inn maisstivelse. Overfør marengsen til en stor plastpose med sprøytepose. Klipp av 7,5 cm av tuppen med saks. Sprøyt ut marengs i 8 store hauger på de forberedte bakebunnene. Stek til marengsen er sprø på utsiden, men har en marshmallow-aktig konsistens inni, ca. 1 time. Server med yoghurtkrem.
  2. 22. Legg rabarbra i en middels stor bolle. I en liten kjele, kombiner sukker, vaniljebønne, appelsinskall og 2 kopper vann. Kok opp og hell umiddelbart over rabarbraen. La stå til rabarbraen er myk og mør, ca. 1 time. Sil av rabarbraen. Avkjøl, og spar saften til en annen bruk. Rør jordbær inn i rabarbrablandingen. Gir ca. 3 kopper.
  3. 33. I en bolle av en kraftig mikser utstyrt med visp, kombiner alle ingrediensene. Pisk på middels høy hastighet til det er stivt. Gir ca. 2 kopper.
  4. 44. I en liten kjele, kombiner jordbær og sukker. Kok opp på lav varme til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen til middels høy, og kok under omrøring av og til til jordbærene er myke og har sluppet mesteparten av saften, ca. 10 minutter. Sil blandingen gjennom en finmasket sikt over en middels stor bolle. Avkjøl til den skal brukes. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 5 dager i kjøleskapet. Gir ca. 2 kopper.