
Paulas friterte grønne tomater med egg og hollandaise
oppskrift på paulas stekte grønne tomater med kremet egge-hollandaise, perfekt for en smakfull forrett eller frokost
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 eller 4 store grønne tomater fra store firmaer
- Salt
- 2 kopper vegetabilsk olje eller peanøttolje til dypsteking
- 1 kopp kulturmelk
- 2 kopper selvhevende mel
- 6 skiver bacon, delt i to og kokt til sprø
- 6 egg, posjert
- Hollandaise-saus, oppskrift følger
- 2 eggeplommer
- 4 spiseskjeer krem
- 2 store spiseskjeer smør
- 1/2 sitron, presset
- En klype salt
- En klype sukker
- Kyllingkraft, valgfritt
- 1 spiseskje hvit eddik
Fremgangsmåte
- 1Skjær tomatene i ¼-tommers tykke skiver. Legg dem ut i en grunn bakeplate og strø over salt. Plasser tomatskivene i en sil og la saltet trekke ut vannet fra tomatene, ca. 30 minutter. Varm opp oljen til dypsteking i en stekepanne over middels høy varme. Dypp tomatskivene i smørmelk, deretter vend dem i mel. Friter til de er gyldne og sprø. Hold varme.
- 2I mellomtiden, lag Hollandaise-saus.
- 3For å montere hver porsjon, legg to stekte tomatskiver på en tallerken. Topp med to skiver kokt bacon i et kryssmønster. Legg en posjert egg oppå baconet, og øs over Hollandaise-saus.
- 4Bland alle ingrediensene i toppen av et dobbelkoker over kokende vann. Rør til det tykner, ca. 3 minutter; sett til side til bruk. Ikke varm opp igjen eller dekk til kjelen. Tynn ut med litt kyllingkraft om nødvendig. Rør inn eddiken.