Tortillapizza med fetaost, tomater og oliven

Tortillapizza med fetaost, tomater og oliven

Lær hvordan du lager deilige tortilla pizzaer med fetaost, friske tomater og oliven. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for raske middager eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke (8 tommers) hvetetortillas
  • 2. 1 ½ ss olivenolje
  • 3. 4 plommetomater, finhakket
  • 4. 12 svarte oliven (som Kalamata eller oliven med stein), uten stein og delt i to
  • 5. 1 middels stor zucchini, delt i to på langs og skåret i tynne skiver
  • 6. ½ kopp tynne strimler av rød løk
  • 7. 4 ts finhakket oregano, eller 2 ts tørket oregano
  • 8. Generøst med nykvernet svart pepper
  • 9. 3 ss fruktig olivenolje
  • 10. 225 gram (1 ½ kopp) finsmuldret fetaost

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader. Ved bruk av to bakeplater, plasser to tortillalefser side om side på hver plate. Med en pensel, pensle lett hver tortilla med litt av olivenoljen. Snu tortillaene og pensle igjen. Stek i 8 til 10 minutter, og snu tortillaene underveis. Veksle plasseringen av bakeplatene omtrent halvveis i steketiden. I de første minuttene kan du bruke en knivspiss til å poppe eventuelle luftbobler som kan oppstå. Tortillalefsene skal være gylne og sprø når de er ferdige. (Tortillalefsene kan forberedes opptil 3 dager i forveien. La dem avkjøle helt, pakk dem inn i en plastpose, og oppbevar i kjøleskapet til de skal brukes.)
  2. 22. I en stor bolle, bland tomater, oliven, squash, løkslivers, oregano, pepper og olivenolje, og vend godt. Rør forsiktig inn fetaosten. Fordel fyllet jevnt over de fire tortillaene. Stek i 12 minutter, eller til fetaosten begynner å syde og squashen er myk. Veksle plasseringen av bakeplatene underveis i steketiden. Skjær opp og server umiddelbart.