
Potetgryte med kjøtt og stekte egg
Lær hvordan du lager en deilig pot roast hash med stekte egg. Perfekt for en tilfredsstillende frokost eller brunch. En rask og enkel oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 bakepoteter, skrelt og kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1 løk, kuttet i 3/4-tommers biter
- 1/2 ss finhakket hvitløk
- 1/4 kopp usaltet smør (1/4 kopp)
- 1 grønn paprika, grovhakket
- 1 ss allroundmel
- 3/4 kopp storfebuljong
- 2 ss hermetisert rødbet-hornsalt
- 1 ss Worcestershire-saus
- 2 kopper storfekjøtt, skåret i 1/2-tommers terninger
- Stekte egg som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele med vann, kok opp og la småkoke i ca. 6 minutter, til potetene akkurat er møre. Sil av vannet. I en stor non-stick stekepanne, på middels høy varme, stek løk og hvitløk i smør til løken er gyllenbrun. Tilsett paprika og la det koke, mens du rører, i ca. 5 minutter. Strø melet over og la det koke, mens du rører, i 2 minutter. Rør inn buljong, horseradish og Worcestershire-saus, og la det småkoke, mens du rører, i ca. 2 minutter. Tilsett kjøttsteken, potetene, salt og pepper etter smak, og stek på middels varme, vend på hash'en, til den er blitt brun og sprø i enkelte områder, i ca. 15 minutter. Server med stekte egg.