Eggs Strapazzate del Giardino med hvit asparges

Eggs Strapazzate del Giardino med hvit asparges

Lær hvordan du lager deilige egg strapazzate del giardino med hvit asparges. Perfekt for en lett frokost eller forrett med friske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss grønnsaksbuljong (for eksempel Better Than Bouillon®)
  • 1 bunt hvit asparges, trimmet og skåret i 2,5 cm biter
  • 1 gul løk, skåret i store biter
  • 1 stor grønn paprika, frøet og skåret i store biter
  • 1 stor gulrot, skrelt og skåret i 2,5 cm biter
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 dråper krydret salt (for eksempel Spike®), eller etter smak
  • 4 egg, vispet
  • 3/4 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med vann; rør inn grønnsaksbuljong til den er oppløst. Tilsett asparges; kok til den er sprø og mør, 2 til 4 minutter. Sil av vannet, og kast buljongen. Skyll aspargesen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, ca. 30 sekunder. Sil av vannet.
  2. 2Kjør løk gjennom en food processor utstyrt med rivjern. Gjenta med paprika og gulrot.
  3. 3Varm opp olje i en stor non-stick panne over middels varme. Tilsett hvitløk; stek og rør til den er gyllenbrun, ca. 1 minutt. Rør inn den revne løken, paprikaen og gulroten til de er dekket av olje. Tilsett krydder-salt. Stek, rør av og til, til blandingen er myk, 3 til 5 minutter. Rør inn aspargesen.
  4. 4Rør en liten dæsj krydder-salt inn i de piskede eggene. Hell eggeblandingen i pannen og rør for å blande godt. Stek til eggerøren er stivnet, ca. 2 minutter. Skru ned varmen til medium-lav og rør hyppig til eggene er rørede og gjennomkokte, 2 til 5 minutter. Skru ned varmen til lav, tilsett revet parmesanost og rør til den er smeltet, ca. 1 minutt.