
Varm sjokolademyntesaus
oppskrift på en deilig varm sjokolademynte saus som passer perfekt til desserter og iskrem. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 9 unser halv-søt sjokolade
- 2. 4 unser usøtet sjokolade
- 3. 1 kopp vann
- 4. 1/4 kopp ferske mynteblader eller 1 myntete-pose
- 5. 1/2 kopp lys mais sirup
Fremgangsmåte
- 11. I den øverste delen av et dobbelkoker, kombiner de to sjokoladene over dampende vann.
- 22. I mellomtiden, i en annen liten kjele, varm opp vannet til kokepunktet og hell det over de ferske myntebladene i en annen bolle. La det trekke mens sjokoladen smelter.
- 33. Ved hjelp av en sikt over en bolle, sil ut myntvannet og reserver vannet. Hold vannet varmt.
- 44. Rør i sjokoladen av og til til den er smeltet; deretter visp inn maisirupen og det myntinfuserte varme vannet (fjern ikke dobbelkokeren fra varmen). Visp til det er glatt og blankt. (Sausen kan lages opptil 24 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap. For å varme opp igjen, rør over lav varme eller varm i mikrobølgeovn.)