
Enkel gazpacho og geitostcroutoner
Lær å lage en forfriskende gazpacho med sprø geitostcroutons. Perfekt for varme sommerdager. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 bokser (28 gram) hele hermetiske tomater, drenert
- 4 vårløk
- 1/4 uskadet agurk, ukokt og uten frø
- 1 stor rød løk
- 6 hvitløksfedd
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 1/2 kopp god olivenolje, pluss ekstra til risting og drypping
- 1/2 teskje sellerisalt
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 1/2 kopper tomatjuice, helst Sacramento
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 baguette
- 113 gram hvitløk- og urtekremost, for eksempel Montrachet
Fremgangsmåte
- 1Kutt tomatene, vårløk, agurk og løk i store biter og legg dem i en food processor utstyrt med stålblad. Tilsett hvitløk og puls til suppen er grovt most. Hell den over i en stor bolle og visp inn eddik, olivenolje, sellerisalt, rød pepperflak, tomatpuré, tomatjuice, 1 ss salt og 1 1/2 ts pepper. Dekk til med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.
- 2Når den skal serveres, forvarm grillen og plasser øverste rille 12–18 cm fra varmekilden. Kutt 6 diagonale skiver av baguetten, ca. 1/2 tomme (1,25 cm) tykke. Legg dem på et stekebrett, pensle med olivenolje og grill i 1–2 minutter på den ene siden. Snu skivene, smør på geitost og grill i ytterligere ett minutt, til osten er varm og brødet er ristet. Server store boller med kald suppe, en varm geitostcrouton og en liten skvett olivenolje.