Hello Fresh Mobile Banner
Sunne banan- og havremuffins

Sunne banan- og havremuffins

oppskrift på deilige og sunne banan- og havremuffins, perfekte som frokost eller mellommål, enkel å lage og full av næringsstoffer

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 stk. usaltet smør (8 ss)
  • 2. 1 1/2 kopp fullkornspastrymel eller hvitt fullkornsmel
  • 3. 1/2 kopp pluss 2 ss havregryn
  • 4. 1 ts bakepulver
  • 5. 1/2 ts fint salt
  • 6. 1/4 ts natron
  • 7. 1/2 kopp lett rømme
  • 8. 1/2 kopp pakket mørk brunt sukker
  • 9. 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • 10. 2 store egg
  • 11. 2 mellomstore bananer, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter (ca. 1 toppet kopp)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en muffinsform med 12 muffinsformer.
  2. 22. Smelt smøret i en liten stekepanne satt over middels varme, og kok opp til det begynner å boble og skumme, omtrent 5 minutter. Fortsett å koke, rør konstant, til skummet avtar og brune prikker begynner å dukke opp, 1 til 2 minutter. Overfør smøret til en middels stor bolle for å avkjøle litt.
  3. 33. I en stor bolle, bland melet, ½ kopp havregryn, bakepulver, salt og natron.
  4. 44. Tilsett rømme, sukker og vanilje i det brunede smøret og visp. Rør inn eggene og visp til alt er godt blandet. Vend de våte ingrediensene inn i de tørre, og bland til det akkurat er kombinert. Deretter vender du inn bananene (ikke vær redd for noen klumper).
  5. 55. Fordel røren jevnt i den forberedte formen. Strø over de resterende 2 spiseskjeene havregryn. Stek til muffinsene er lett gyldne og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 til 24 minutter. La muffinsene avkjøle i formen i noen minutter, før du flytter dem over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.