Sunne banan- og havremuffins
oppskrift på deilige og sunne banan- og havremuffins, perfekte som frokost eller mellommål, enkel å lage og full av næringsstoffer
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1. 1 stk. usaltet smør (8 ss)
- 2. 1 1/2 kopp fullkornspastrymel eller hvitt fullkornsmel
- 3. 1/2 kopp pluss 2 ss havregryn
- 4. 1 ts bakepulver
- 5. 1/2 ts fint salt
- 6. 1/4 ts natron
- 7. 1/2 kopp lett rømme
- 8. 1/2 kopp pakket mørk brunt sukker
- 9. 1 ts ren vaniljeekstrakt
- 10. 2 store egg
- 11. 2 mellomstore bananer, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter (ca. 1 toppet kopp)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en muffinsform med 12 muffinsformer.
- 22. Smelt smøret i en liten stekepanne satt over middels varme, og kok opp til det begynner å boble og skumme, omtrent 5 minutter. Fortsett å koke, rør konstant, til skummet avtar og brune prikker begynner å dukke opp, 1 til 2 minutter. Overfør smøret til en middels stor bolle for å avkjøle litt.
- 33. I en stor bolle, bland melet, ½ kopp havregryn, bakepulver, salt og natron.
- 44. Tilsett rømme, sukker og vanilje i det brunede smøret og visp. Rør inn eggene og visp til alt er godt blandet. Vend de våte ingrediensene inn i de tørre, og bland til det akkurat er kombinert. Deretter vender du inn bananene (ikke vær redd for noen klumper).
- 55. Fordel røren jevnt i den forberedte formen. Strø over de resterende 2 spiseskjeene havregryn. Stek til muffinsene er lett gyldne og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 til 24 minutter. La muffinsene avkjøle i formen i noen minutter, før du flytter dem over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.