
Sam's bananfritters
Lær hvordan du lager smakfulle bananfritters med vår enkle oppskrift. Perfekt dessert eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel
- 2. 2 spiseskjeer sukker
- 3. 1/2 teskje natron
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. 1 egg
- 6. 1 raus kopp kulturmelk
- 7. 8 eplebananer, skrellet og delt
- 8. Olje til dypsteking
- 9. 1 kopp sukker til å dyppe fritterne
- 10. 1 1/2 kopper hvetemel
- 11. 2 spiseskjeer sukker
- 12. 1/2 teskje natron
- 13. 1/4 teskje salt
- 14. 1 egg
- 15. 1 raus kopp kulturmelk
- 16. 8 eplebananer, skrellet og delt
- 17. Olje til dypsteking
- 18. 1 kopp sukker til å dyppe fritterne
Fremgangsmåte
- 11. Sikt de tørre ingrediensene i en middels stor bolle. Bland egg og kulturmelk, og rør det inn i de tørre ingrediensene, til blandingen er godt kombinert. Plasser bananene forsiktig i røren. (De kan ligge i røren, dekket, til du er klar til å steke dem.)
- 22. Varm opp oljen til 175–200 grader Celsius eller til oljen gir fra seg en svak dis. Sørg for at bananene er godt dekket med røre før du legger dem i oljen. Bruk en gaffel til å legge de dekkede bananene forsiktig i oljen, og stek dem i 2–4 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Ta dem opp med tang og la dem renne av på flere lag med kjøkkenpapir. Vend de ferdigstekte fritterne i sukker og server varme med iskrem og karamell- eller sjokoladesaus.
- 33. Sikt de tørre ingrediensene i en middels stor bolle. Bland egg og kulturmelk, og rør det inn i de tørre ingrediensene, til blandingen er godt kombinert. Plasser bananene forsiktig i røren. (De kan ligge i røren, dekket, til du er klar til å steke dem.)
- 44. Varm opp oljen til 175–200 grader Celsius eller til oljen gir fra seg en svak dis. Sørg for at bananene er godt dekket med røre før du legger dem i oljen. Bruk en gaffel til å legge de dekkede bananene forsiktig i oljen, og stek dem i 2–4 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Ta dem opp med tang og la dem renne av på flere lag med kjøkkenpapir. Vend de ferdigstekte fritterne i sukker og server varme med iskrem og karamell- eller sjokoladesaus.