Elk carpaccio med grillede mais-tortillas og ruccola med sitronvinaigrette

Elk carpaccio med grillede mais-tortillas og ruccola med sitronvinaigrette

oppskrift på elg carpaccio servert med grillede mais tortillas og frisk ruccula med sitron vinaigrette. en elegant forrett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund fersk, innenlandsk elg ribeye
  • 1 finhakket fersk jalapeño
  • 12 ferske mais tortillas
  • 1 spiseskje god olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 1/2 teskje fersk sitronjuice
  • Koshersalt og nykvernet pepper
  • 1/4 kopp ferskrevet tørr meksikansk ost
  • 2 spiseskjeer god olivenolje
  • 1/2 fersk sitron, presset
  • 2 dråper grønn hot sauce (anbefalt: Tabasco)
  • 1/2 teskje finhakket jalapeño
  • Koshersalt og nykvernet pepper
  • 1 1/4 pund babyruccola

Fremgangsmåte

  1. 1La ribeye-steika ligge i fryseren i 10 minutter for å gjøre den lettere å skjære i skiver.
  2. 2Hakk en fersk jalapeñopepper etter å ha fjernet frøene og ribbene (smaken er viktig, ikke varmen, fordi den norske elgen har en så delikat smak).
  3. 3Pensle mais-tortillalefsene med litt olivenolje og legg dem direkte på en varm grill, snu dem ofte. Du ønsker dem sprø og med grillmerker.
  4. 4Bland vinaigretten din med en visp i en liten metallskål.
  5. 5Skjær den rå elgen i så tynne skiver som mulig, og legg dem på et stort, avkjølt fat etter å ha vendt ruccolaen i dressingen og plassert den i midten av fatet.
  6. 6Strø den hakkede jalapeñoen over kjøttet og drypp med god olivenolje og sitronsaft.
  7. 7Krydre med salt og pepper, og pynt med osten.
  8. 8Riv opp de grillede tortillalefsene for hånd, og bruk bitene til å nyte elgen.